Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tasarruf tedbirleri kapsamında içlerinde Çorum’unda bulunduğu 13 şubesini kapatma kararı aldı. Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilal Çevrim, kararın yeniden değerlendirilmesini talep etti.

Başkan Çevrim benzer kararın 2019 yılında da alındığını Çorum’daki basın kuruluşlarının yaşadığı sorunlar karşısında 2020 yılında şubenin tekrar açıldığı hatırlatarak; “1 Ağustos 2024 tarihi itibariyle Çorum’daki basın kuruluşları, Samsun Şube Müdürlüğü sorumluluk alanına veriliyor. Bu yapılanma Çorum’daki gazete, dergi, internet haber sitesi kuruluşlarını zora sokacaktır.

Alınan bu karar, sadece biz yayıncı kuruluşları mağdur etmekle kalmayacak, yıllardır Çorum basını ile iç içe görev yapan, personeli de olumsuz etkileyeceğini düşünmekteyiz.  

Kahramanmaraş’taki 5.0 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Kahramanmaraş’taki 5.0 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

Keza 2019 yılında Çorum Şubesinin kapatılması ile basın kuruluşları ve tayini çıkan personel bu zorlukları yaşamış, 2020 yılında Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’in yoğun girişimleri neticesinde Çorum Şubesi sıfır maliyetle yeniden faaliyete başlamıştı.

Osmancık Gazeteciler Cemiyeti olarak alınan kararın yeniden değerlendirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Editör: İlkay Sever