Çorum'un Osmancık ilçesinde 28 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında ilan edilen "Cumhuriyet Haftası" etkinliklerinde, tüm kademelerdeki okullarda ilk ders olarak "Dersimiz Cumhuriyete Doğru" filmi izletildi. Bakanlıkça hazırlanan bu film, Cumhuriyetin kuruluşunu anlatarak öğrencilere tarihimizi görsel ve duygusal bir biçimde aktarıldı.

Cumhuriyetin Temelleri Öğrencilere Filmle Anlatıldı (4)

GENELGEDE BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ VURGUSU

30 yıllık meslek hayatını öğrencilerinin alkışlarıyla noktaladı 30 yıllık meslek hayatını öğrencilerinin alkışlarıyla noktaladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Cumhuriyet Bayramı coşkusunun okullarda yaşatılması için özel bir etkinlik takvimi hazırladı. Bakan Yusuf Tekin'in imzasıyla yayımlanan genelge 81 ilin okullarına ulaştırıldı. 

Bağımsızlık mücadelesi vurgulanan genelgede; "Cumhuriyetimizin 101. yılına girerken, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda, milletimizin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesini yücelten, millî birlik ve beraberliğimizi güçlendiren değerleri, her zamankinden daha güçlü ve daha derin bir bağlılıkla evlatlarımıza aktarmanın önemini idrak ediyoruz. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri bu yıl, sadece bir anma değil; aynı zamanda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin hedeflediği değerler çerçevesinde, Cumhuriyetimizin köklü mirasını geleceğimizin teminatı olan nesillerimize güçlü bir biçimde kazandırma yolunda önemli adımlardan biri olacaktır.

Cumhuriyetin Temelleri Öğrencilere Filmle Anlatıldı (2)

Modelin amacı; millî ruh ve maneviyata sahip, toplumuna hizmet eden, tarihine saygı gösterip sahip çıkan, bayrağına ve milletine bağlı bireyler yetiştirmektir. Bu bağlamda; çok zor şartlarda kazanılan bağımsızlığımızın nişanesi, milletimizin iradesinin tescili, vatanseverliğimizin ilhamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan kahramanlarımızın mirası ve emaneti olan Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim gününü birlik, beraberlik duygusuyla kenetlenerek kutlamak hepimizin ödevidir."denildi.

MEB'in organize ettiği bu etkinliklerle Cumhuriyet Bayramı'nın bir gün ile sınırlı kalmayıp tam bir hafta boyunca kutlanarak milli bilinç ve tarih şuurunun pekiştirilmesi amaçlanıyor. "Dersimiz Cumhuriyete Doğru" filmi ile başlayan etkinlikler, okullarda düzenlenen kutlamalarla devam edecek.

Cumhuriyetin Temelleri Öğrencilere Filmle Anlatıldı (1)

Editör: İlkay Sever