Oğuzhan Kaya, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 101. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya Cumhuriyet Türk milletinin inancının, azminin bir eseri olduğunu ifade etti.

Kaya,mesajında: “Türkiye Cumhuriyeti dahili ve harici düşmanlarının bütün saldırılarına rağmen bu sene 101. yaşını kutlamaktadır.

Osmancık’ta ‘Elektrik sayaçları okunmuyor’ tepkisi Osmancık’ta ‘Elektrik sayaçları okunmuyor’ tepkisi

29 Ekim 1923 tarihinde alınan nihai milli karar ile Türk milleti hiç kimsenin tutsağı olmayacağını, geleceğine dair tek irade sahibinin yine bizzat kendisi olduğunu bütün dünyaya son kez bir daha ilan etmiştir” dedi.

Dünya tarihin, Türk milletinin yaşadığı büyük badirelerde nasıl bir milli ruh ile kenetlendiğinin ve badireleri sarsılmaz bir irade ile nasıl aştığının sayısız örnekleri ile dolu olduğunu vurgulayan Oğuzhan Kaya, “Yapılan tüm saldırılara rağmen milli birlik beraberliğimizden rahatsız olanlar, bu aziz millet sayesinde hayal kırıklığı yaşamış ve yaşamaya devam edeceklerdir.

İşte 29 Ekim’de kurulan Cumhuriyetimiz de bu örneklerin belki de en müstesnalarından bir tanesini teşkil etmektedir. Savaş meydanlarında gösterilen büyük kahramanlıkların ardından Türk milletinin kurduğu Cumhuriyet müreffeh bir geleceğin ilk müjdecisidir” ifadelerini kullandı.

“TÜM DÜNYA ŞUNU BİLSİN Kİ; TÜRK MİLLETİ TARİHLER YAZMIŞ, YAZMAYADA DEVAM EDECEKTİR”

Kaya mesajının devamında, “Türk milletinin birliğinden ve beraberliğinden rahatsız olan bütün odaklara rağmen milletimiz kardeşlik hukukunu her geçen gün arttırarak iradesine ve ülkesine sahip çıkmıştır ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir.

Cumhuriyetimizin yegane garantisi olan Türk milleti; cumhuriyetini ilelebet payidar kılacak birliğe, azme ve inanca sahiptir.

Cumhuriyet bu birlik ve beraberliğin verdiği güç ile bu topraklarda bir güneş gibi parlamaya devam edecektir.

Bütün bu duygular ve düşünceler ile milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşları olan cumhuriyetimizin kurucu kadrolarını, tarih sahnesinde var olma mücadelemizdeki her bir şehidimizi, gazimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz. Tüm dünya şunu bilsin ki, tarih yazdık ve tarih yazmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi