Osmancık Aşağızeytin Köyü Muhtarı İsmail Çil, köyüne yapılan yatırımlardan dolayı, ilçe Kaymakamı Ayhan Akpay’a teşekkür etti.

KAYA: GAZİLERIMİZ TÜRK MİLLETİNİN VAR OLUŞUDUR KAYA: GAZİLERIMİZ TÜRK MİLLETİNİN VAR OLUŞUDUR

Osmancık’ta asırlık zeytin ağaçlarının da bunduğu Aşağızeytin Köyü’nde yeni zeytin fidanları toprakla buluşacak.  Köy muhtarı İsmail Çil, köyüne zeytinliklerin kurulmasında katkıları olan ilçe kaymakamı Ayhan Akpay’a teşekkür etti.

Zeytin Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında İl Özel İdaresince desteklenen bahçeler Aşağızeytin Köyüne geçtiğimiz yıllarda kurulmuştu. Osmancık ekonomisine katkı sağlayacak olan zeytinlikler bir bir çoğalırken önümüzdeki günlerde yeni fidanların toprakla buluşacağı öğrenildi.

Yangınlardan sonra bile yeniden yeşerdiği, hayata inatla bağlandığı için efsanelerde “Ölmez Ağacı” olarak ismi geçen zeytin ağacı Aşağızeytin Köyü’nde toprakla buluşturulmaya devam ediyor. Köy muhtarı İsmail Çil geçtiğimiz yıllarda binlerce zeytin fidanının toprakla buluşup yeşerdiğini belirtip yüzlerce yeni fidanın önümüzdeki günlerde dikiminin yapılacağını bildirdi.

Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay’ın konuyla ilgili ciddi destek ve emeklerinin olduğunu belirten Muhtar Çil; “Sayın Kaymakamımız Ayhan Akpay’ın katkı, emek ve destekleri ile gelir getirici endüstriyel ürünlerin yetiştirilmesi amacıyla geçen sene köyümüzde 3 bin adet zeytin fidanı, 1200 adet cennet hurması fidanı dikilmişti. O fidanlar bugün yeşerdi.  Önümüzdeki yıllarda meyve vermesini bekliyoruz.

Gerek köyümüz gerekse ilçemiz ekonomisine katkı sağlayacak zeytin bahçelerinin kurulmasında, zeytin fidanlarının temininde, köyümüzde bulunan Yöresel Ürünler Kadın Girişim Kooperatifine zeytin yağı çıkarma makinesinin alımında ve ürünlerin tanıtımında büyük emekleri olan, ilçemiz kaymakamı Sayın Ayhan Akpay’a ilgi, alaka ve desteklerinden dolayı köy sakinleri, muhtarlığımız ve kooperatif başkanımız Güler Çil adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. “dedi.

Editör: Yılmaz Yolcu