“Kırtasiye, kırtasiyeciden alınır” “Kırtasiye, kırtasiyeciden alınır”
  • İlkokul ve anaokulu öğrencilerinin topladığı 1.5 milyon kapak engelli vatandaşa umut oldu. Toplanan kapaklarla tekerlekli sandalye alındı.

Osmancık’ta ilkokul öğrencilerine sıfır atık bilinci oluşturmak, geri dönüşümü desteklemek ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla farkındalık etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda yaptıkları tüm etkinliklerle sosyal farkındalık oluşturmaya devam eden 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ve Şehit Mustafa Ayna Anaokulu, Halk Bankası ile işbirliğinde bulundu.

  • Yürütülen işbirliği çerçevesinde plastik kapak toplama projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında minik öğrenciler toplam 1.5 milyon plastik kapak toplayıp 3. tekerlekli sandalyeyi alıp yürüme engelli bir vatandaşın mutlu olmasına vesile oldu.

Minik ellerin topladığı kapaklar, tekerlekli sandalye oldu1

Konuyla ilgili okul müdürü Şener Demir başta öğrencileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek ‘’ Sıfır atık, sürdürülebilir bir çevre oluşumuna desteği, ekosistemin korunmasını, israfın önlenmesini, kaynakların verimli kullanımını, atık oluşumunu en aza indirmeyi, oluşan atığın toplanması ve geri dönüşüm sürecini ifade eder.

Duyarlı tüketiciler olarak yeniden kullanmalı, ihtiyacımız kadar tüketmeli ve ayrıştırıp geri dönüşüme göndermeliyiz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için sıfır atık ve çevre bilinciyle hareket etmeliyiz.

Bu kapsamda ilçemizde farkındalık oluşturmak adına başlatmış olduğumuz plastik kapak toplama projemize desteklerin devam etmesini istiyoruz.

Desteklerini esirgemeyen tüm öğrencilerimize, velilerimize ve kurumlarımıza teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı.

Editör: Sedanur Çırpar