CHP’li Tahtasız’dan TüvTürk’e eleştiri: “Alınan gecikme faizleri haramdır haram” CHP’li Tahtasız’dan TüvTürk’e eleştiri: “Alınan gecikme faizleri haramdır haram”

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM’de gündem dışı söz alarak uzman çavuşların memuriyet kadrosuna atanmasının önünün açılmasının gerektiğini söyledi.

Milletvekili Tahtasız konuşmasında şunları kaydetti; “Türk Silahlı Kuvvetlerinde en az yedi hizmet yılı süresini dolduran ve kendi isteğiyle görevinden ayrılan uzman çavuşlar kamu kurum ve kuruluşlarının boş memur kadrolarına atanma haklarına sahipler ancak bu haklarından yararlanamıyorlar.

2016 yılından önce göreve başlayan ve iki yıl görev yaparak bırakmak zorunda kalan uzman çavuşlar da hak kaybına uğramıştır oysa bu, uzman çavuşların kazanılmış haklarıdır.

Vatan ve millet için sahada canını ortaya koyarak görev yapan kahramanların atanma talepleri kurumların inisiyatifine ve birilerinin iki dudağı arasına bırakılmıştır.

Görevi bırakmış olsun, görev başında olsun uzman çavuşlar her Türk askeri gibi birilerinin iki dudağının arasına sığmayacak kadar kıymetlidir. Onları ellerinde evraklarıyla kurum kurum gezdirmek ise AKP’nin ayıbıdır.

Yaşanan mağduriyetin bitirilmesi ve kahramanların haklarının teslimi için uzman çavuşların memuriyet kadrosuna atanmasının önü açılmalıdır. ”dedi.

Editör: İlkay Sever