Osmancık’ta yılbaşına sayılı günler kala hindilere rağbet arttı, kilosu 250 liradan satılmaya başladı.

Yaklaşan yılbaşı ile birlikte hindilere talep arttı. Osmancık’ta 2023’ün son günlerinde, yeni yıl hazırlıkları sürüyor. Yılbaşını vazgeçilmezi hindi oldukça ilgi görüyor.

Yılbaşı yaklaşırken hindi satışlarında artış olduğunu söyleyen kasap Barış Öğreten ’’Kırmızı etin gelen zamlardan sonra hindi tüketimi kış aylarında senenin diğer aylarına oranla daha fazla oluyor. Yılbaşı yaklaşırken bu oran daha fazla artıyor. Kış sezonuna özel yerli köy hindilerimiz bulunmaktadır. Osmancık’ta en fazla tercih edilen hindi çeşidi Evlik hindisi. Hindi satışlarında 15 gündür yılbaşının da yaklaşmasıyla birlikte artış oldu. Zam gelmedi ama her an gelebilir. Bütün olarak satılan hindilerin kilogram fiyatı 250 lira olarak satılıyor’’ ifadelerinde bulundu.

Yeni Yıl hazırlıklarında başrol hindi ve kestanenin oldu (3)

Yılbaşı sofralarının ve kış aylarının vazgeçilmez ürünlerinden olan kestane de ilgi görüyor. Kestanenin bu yıl fiyatı ile cep yaktığını belirten esnaf :‘’Büyük ve ufak olmak üzere iki çeşit kestane satılıyor. Ufak kestane 1kilo 200TL, büyük kestane 1 kilo 250TL ‘’ dedi.

Vatandaşlar ise neredeyse et fiyatını geçecek kestaneyi bütçelerine uygun olarak aldıklarını söyledi.

Belediye 33 parkta yenileme çalışması başlattı Belediye 33 parkta yenileme çalışması başlattı

Yeni Yıl hazırlıklarında başrol hindi ve kestanenin oldu (1)

Yeni Yıl hazırlıklarında başrol hindi ve kestanenin oldu (2)

Editör: Sedanur Çırpar