YSK seçim sürecini açıkladı.. Gözler siyasi partilerin adaylarına çevrilmişken, mahalle muhtar adayları sahaya inerek, seçim çalışmalarını hız verdiği görülüyor..
Yeni yılın girmesiyle birlikte 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik siyasi partilerin aday belirleme süreci de hızlandı.. 
Seçimlerin favorisi olarak görülen AK Parti ve CHP’de belediye başkan adaylarının ne zaman açıklanacağı merakla beklenirken, mahalle muhtar adayları sahaya inerek, çalışmalarına hız verdiği dikkatlerden kaçmıyor.
Yüksek Seçim Kurulu’nun sürece dair kararının açıklanmasından çok önce sahaya inen mahalle muhtar adayları, seçim propaganda çalışmalarını daha da hızlandırdığı dikkatlerden kaçmıyor.
Çorum’da AK Parti ve CHP’de aday belirleme süreci devam ederken, mahalle muhtar adayları, seçmene yönelik tanıtım propagandalarını giderek hızlandırdığı görülüyor.
BAHÇELİEVLER’DE 8 İSİM SAHADA..
Özellikle kentimizin en büyük mahallerinden olan Bahçelievler’de mevcut Muhtar Hasan Kızıltepe’nin yeniden aday olmayarak rotasını İl Genel Meclisi Üyeliği için aday adaylığına çevirmesiyle önceki seçimlerde olduğu gibi bu kez de aday yoğunluğu yaşanacağı gözüküyor. 
Şu an itibariyle Bahçelievler Mahallesi’nde Muhtarlık için 8 ismin adaylığını açıklayarak, seçim çalışmalarını sürdürdüğü öğrenilirken, Nüfus Müdürlüğü görevinden emekli olmayı düşünen Aziz Önal da şubat ayında muhtarlığa aday olacağını açıkladı.
Bir çoğunun çalışmalarına aylar öncesinden başladığı öğrenilen Bahçelievler Mahallesi’nde muhtarlık seçimlerinde yarışın kıyasıya geçeceği gözüküyor.
Mevcut Muhtar Hasan Kızıltepe’nin yeniden aday olmadığı Bahçelievler Mahallesi’nde şu ana kadar 8 ismin seçim çalışmalarını sürdürdüğü dikkatlerden kaçmazken, 5 yıldır Muhtar Azalığı görevini sürdüren Hasan Bulut başta olmak üzere, 2019 seçimlerinde yarışı çok az bir oyla geride tamamlayan Emine Özten, yine 2019 Seçimleri’nin ardından seçim çalışmalarına başlayan Kamil Deveci, daha önceki yıllarda da muhtar adayı olan Erol Bağcı’nın yanı sıra Nihat İnaç, Orhan Başaran, Ümit Hoşgör ve Serkan Kaya gibi isimler de muhtarlık yarışı için sahaya inmiş bulunuyor.
Kentimizin en büyük mahallelerinden ve nüfusu itibariyle bir çok ilçemizden de büyük olan Bahçelievler Mahallesi’nde muhtarlık yarışının hayli hareketli geçeceği gözlenirken, önümüzdeki süreçte yeni muhtar adaylarının çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor.
KALE’DE 5 İSİM SAHAYA İNDİ..
Yine kentimizin en eski yerleşim yerlerinden olan Kale Mahallesi’nde uzun yıllar muhtarlık koltuğunda oturan ve başarılı bir şekilde görevini sürdüren Ali Şahin’in yeniden aday olmayacağını açıklaması ile muhtarlık için birçok ismin sahaya indiği dikkatlerden kaçmadı.
Her dönem olduğu gibi bu dönemde de kadınların göreve talip olduğu Kale Mahallesi’nde üçü kadın olmak üzere beş adayın muhtarlık yarışı için sahaya inerek, çalışmalarını yoğun tempoda sürdürdüğü öğrenildi.
Geçtiğimiz seçim dönemlerinde birkaç kez aday olan İş Kadını Dudu Sir ile birlikte yine iş kadını Şemsi Özdemir, Hanım Yılmaz göreve talip olduğu Kale Mahallesi’nde Metin Özkan ve Hasan Çelik’in de 31 Mart Seçimleri’nde muhtarlık yarışı için sahaya indiği dikkat çekiyor.
YAVRUTURNA’DA ŞU 
AN 2 ADAY SAHADA..
 Bahçelievler ve Kale Mahallesi arasında bir kılıç gibi uzanan ve kentimizin en eski yerleşim yerlerinde olan ve Hatip Mahallesi olarak bilinen Yavruturna Mahallesi’nde şu an itibariyle yarışa mevcut Muhtar Metin Kaşar ile geçen dönemde aday olan Süleyman Kamışlı’nın katıldığı gözüküyor.
Sosyal demokrat seçmenlerin yoğunlukta olduğu Yavruturna Mahallesi’nde muhtarlık için yeni adayların çıkıp çıkmayacağı merakla beklenirken, gerek mevcut muhtar Metin Kaşar, gerek ise Süleyman Kamışlı’nın mahalle bazında seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü gözleniyor.

Çorumlu gencin 17 gün sonra cansız bedeni bulundu! Çorumlu gencin 17 gün sonra cansız bedeni bulundu!

3a6ad36f-ad09-4aa6-b0ab-9593fe047d0e31a0742c-0389-4512-aa06-9d0c3389a02c

Editör: Nihat Karalar