Çorum merkez Gazi ve İnönü Caddeleri başta olmak üzere özellikle TOKİ civarında bulunan çok sayıda sahipsiz köpek, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Kalabalık halde dolaşan köpeklerin kendilerine saldırdığını söyleyen vatandaşlar, yetkililerin bu hayvanları toplayarak sorunlarına çözüm bulmasını istiyor.

Aa

VATANDAŞ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Çorum sokaklarında gezinen köpeklerin sayısı hızla artıyor. Özellikle Gazi ve İnönü Caddeleri başta olmak üzere şehrin birçok mahallesinde sabahın erken saatlerinde ve akşam saatlerinde sokakta yürümek oldukça tehlikeli bir hale geldi. Sürü halinde dolaşan köpeklerin mahallelerini mesken edindiğini ve saldırıya uğradıklarını belirten bölge sakinleri, belediyeden ve yetkililerden konuya acil bir çözüm bekliyor.

PARKLARA GİDEMEZ OLDUK

Konya’da apartmanın çatısında yangın paniği Konya’da apartmanın çatısında yangın paniği

Başıboş köpek sorunu son dönemde özellikle çocuklu ailelerin kaygılarını artırıyor. Köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan çocuklara ilişkin görüntüler sık sık kamuoyunun gündemine geliyor. Çorum'da da sahipsiz köpeklerle ilgili yeterli tedbir alınmaması, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle sabah erken ve gece geç saatlerde ana caddelerde bile grup halinde gezen başıboş köpekler nedeniyle yürümek güçleşirken bazı vatandaşlar korktukları için yeşil alanlara ve parklara gitmeye çekindiklerini belirtiyor.

Bıboş Köpekler

Kaynak: Haber Merkezi