Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “AFAD’da İşe Alım Süreçleri ve Gönüllülük” adlı etkinlik gerçekleştirildi.

İstiklal Konferans Salonu’nda ki programa; AFAD Düzce İl Müdürü Ali Kartal, AFAD personeli Nefise Yıldız ve Düzce Üniversitesi öğrencileri katıldı. AFAD Müdürü Ali Kartal; “AFAD nedir? AFAD’ın kuruluşu, afet öncesi hazırlık, afet sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, AFAD’ın önemi ve görevi, arama kurtarma ekipleri, gönüllü AFAD personeli, heyelan, sel, çığ, maden kazaları gibi afet durumlarında neler yapılması gerektiğiyle ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Kaymakamlık koltuğuna oturdu, Gemici İlkokulu’nun bitirilmesini istedi Kaymakamlık koltuğuna oturdu, Gemici İlkokulu’nun bitirilmesini istedi

Ali Kartal, “Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ve Afet İşleri Genel Müdürlüğü ile başlayan süreç, 2009’dan beri AFAD olarak devam etmektedir. Başta deprem ve orman yangınları olmak üzere AFAD olarak birçok farklı afetlere zamanında müdahale etmeye ve hasarı en aza indirmeye çalışıyoruz. AFAD olarak son yıllarda çığ, heyelan, maden kazaları, orman yangınları ve özellikle sel gibi afetlerle de mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

AFAD personeli Nefise Yıldız ise AFAD’da kariyer ve işe alımların nasıl, hangi alanlarda yapıldığına değindi. AFAD olarak memur, mühendis, mimar, harita kadastro, şoför ve teknisyen gibi farklı alanlarda KPSS ve mülakatla personel alındığını belirten Yıldız, AFAD’da arama kurtarma personeli olmayı düşünen kişilerin bu işe gönüllerini koymaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Program soru-cevap bölümü ve teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.

Kaynak: