Malak, yöremize ait hamurlu bir tatlı çeşididir. Yapılışı da çok pratik, her evde kolaylıkla bulunan malzemelerle kısa sürede yapılıyor.

Videodaki Malak tatlımızın malzemeleri için ölçü kullanmadık, her şey göz kararıyla eklendi. Bu tatlıyı ilk defa yapacaklar için malzeme ölçüleri ise aşağıda belirtildiği gibidir. Yöresel tatlımızı yapıp, tanıtan Osmancıklı hemşehrimiz Şenay hanıma teşekkür ediyor, ellerine sağlık diyoruz. Yöresel lezzetlerimizi unutmayalım, unutturmayalım. Miras olarak gelecek kuşaklara bırakalım...

Malak tatlısı için gereken malzemeler:

Öğrencilere Vezirköprü ormanlarında eğitim Öğrencilere Vezirköprü ormanlarında eğitim

*2 su bardağı un *3 su bardağı kaynatılmış su *1 yemek kaşığı sıvı yağ *Bir tutam tuz *1,5-2 su bardağı Pekmez (Tercihe göre üzüm, dut, şeker pancarı pekmezi) *Üzeri için ceviz içi

Malak tatlısı yapılışı:

Kaynayan suyun içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim. Unu yavaş yavaş suyun içine ekleyelim, tahta kaşık yardımıyla da sürekli karıştıralım. Hamur kokusu geçene kadar yaklaşık 10 dakika boyunca karıştırarak pişirmeye devam edelim.

Hamur istenilen kıvama geldiğinde iki kaşık yardımıyla küçük parçalara ayırıp borcama dizelim. (Hamurun kaşığa yapışma ihtimaline karşı bir kasede su bulunduralım) Ardından bir tavada pekmezimizi ısıtalım. Isıtılmış pekmezi borcama dizilen hamurların üzerine yavaş yavaş dökelim.

Hazır olan tatlımızın üzerine ceviz içi gezdirelim. İsteğe göre 2 yemek kaşığı kadar tereyağı da eritilip üzerine dökülebilir. Afiyet olsun.

Editör: İlkay Sever