Çorum Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle yazılı kutlama mesajı yayımladı.

İnsan hakları, insan olmanın kazandırdığı haklardır. İnsan hakları, insan olmamızın ve onurumuzun doğal bir sonucudur diyen Vali Dağlı,” Bu hak ve özgürlükler; cinsiyete, ırka, renge, dile, dine, mezhebe, felsefi inanca veya siyasal düşünceye dayanmadan, bizatihi insan olmaktan kaynaklanan vazgeçilemez, devredilemez nitelikte hak ve özgürlüklerdir.

Bugün maalesef, dünyanın birçok bölgesinde ve insanlığın gözlerinin önünde en temel insan hakkı olan yaşama hakkı başta olmak üzere her türlü insan hakkı ihlali yaşanmaktadır. Ancak yine ne yazık ki bu trajediye ülkemiz ile beraber birkaç ülke haricinde seyirci kalınmaktadır.

İnsan hakları konusunda bugün ulaştığımız seviye ile birlikte, en yüksek evrensel değerlerden olan insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda herkesin ve her kurumun üzerine düşen görevleri yapması gerekmektedir” dedi.

Vali Dağlı,”Bu çerçevede devlet ve millet olarak insan hak ve özgürlüklerini benimseyerek sahip olduğumuz farklılıkları sevgi, saygı ve hoşgörü ekseninde birer zenginlik olarak görme ve bu değerleri ülkemizi çok daha güçlü kılacak şekilde geleceğe taşıma azim ve kararlılığındayız. Bu duygu ve düşüncelerle; her alanda insan haklarının ön planda tutulduğu ve korunduğu güvenli bir gelecek temennisiyle, bütün vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum” İfadelerine yer verdi.

Editör: Eray Uzun