Sinop Üniversitesi Türkeli Meslek Yüksekokulu tarafından Cumhuriyet İlkokulunda "Ekran Bağımlılığı Farkındalık" etkinliği düzenlendi.

Türkeli Meslek Yüksekokulu’ndan Öğretim Görevlisi Sultan Özçelik Oğuzmert ve Öğretim Görevlisi Ebru Koca’nın liderliğinde gerçekleştirilen "Ekran Bağımlılığı Farkındalık" temalı kukla tiyatrosu projesi, Türkeli Kaymakamlığı, Türkeli Gençlik Merkezi ve Türkeli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle Cumhuriyet İlkokulu 2-A ve 2-B sınıflarında başarıyla tamamlandı.

Proje kapsamında, teknoloji bağımlılığıyla ilgili bilgilendirici konuşmalar gerçekleştirildi ve öğrencilere bu konuda farkındalık oluşturuldu. Özellikle teneffüslerde, Türkeli Meslek Yüksekokulu öğrencileri, miniklerle bir araya gelerek eğlenceli oyunlar oynadılar. Bu oyunlar, öğrencilere hareketli bir yaşam tarzının önemini vurgulayarak daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulundu.

Uzman çavuş cam silerken 3. kattan düştü Uzman çavuş cam silerken 3. kattan düştü

Etkinlik sırasında, öğrencilere yönelik yapılan oyunlar aracılığıyla beyinlerinin daha aydın, dinç ve uyanık kalmasının önemi anlatıldı. Ayrıca, ekran bağımlılığının negatif etkilerine karşı doğa ile iç içe olmanın ve kitap okumanın önemine vurgu yapıldı. Bu sayede öğrencilere, sadece eğlenceli bir etkinlik değil, aynı zamanda sağlıklı alışkanlıklar kazanmaları konusunda da rehberlik edildi.

Kaynak: