Prostat ve meme kanserinde umut ışığı Prostat ve meme kanserinde umut ışığı

Sağlığımızı tehdit eden önemli bir soruna dikkat çeken Çorum Eczacılar Odası Başkanı Erol Afacan, “ Toplumu bilinçlendirmek ve tedbirleri vurgulamak amacıyla her yıl 1-7 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Tüberküloz (VEREM) Haftası’nın bilinciyle, sizlere önemli bir çağrıda bulunuyoruz.

Tüberküloz, hala dünya genelinde ciddi bir sağlık sorununu oluşturmakta ve bu sebeple bu haftanın önemi giderek artmaktadır. Özellikle de antibiyotik direncinin yükselmesi ve pandemi sürecinin etkisiyle birlikte tüberküloz hastalığının kontrolü daha da önem kazanmıştır. Toplum sağlığını korumak adına, tüberküloza karşı bilinçli olmak ve alınacak önlemleri bilmek büyük bir önem taşımaktadır. Bu hafta, halkımızı tüberkülozun belirtileri, korunma yolları ve erken teşhis konusunda bilgilendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmekte olup, herkesin bu etkinliklere katılımını teşvik etmek istiyoruz” dedi.

Tüberkülozun, erken teşhis ve etkili tedavi ile kontrol altına alınabileceğini söyleyen Afacan” belirtiler görüldüğünde vakit kaybetmeden bir sağlık profesyoneline başvurmak önemlidir. Ayrıca, kişisel hijyen kurallarına dikkat etmek, risk altındaki grupların düzenli sağlık kontrollerini yapmalarını sağlamak ve toplum olarak dayanışma içinde olmak, tüberkülozun yayılmasını engellemek adına kritik adımlardır.

Çorum Eczacı Odası olarak, Tüberküloz Haftası’nın bu yılki teması olan Tüberküloz

ve İnsan Haklarına dikkat çekiyor ve herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Eray Uzun