Osmancık Koyun Baba 4. etap TOKİ konutlarında belirlenen aidat bedelleri site sakinlerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. B1 tipi dairelerde 388 TL, C2 tipi dairelerde 456 liraya çıktı!

Osmancık Koyun Baba Mahallesinde 357 konutun bulunduğu sitede yaşayan vatandaşlar B1 tipi bloklarda 75.39 metre kare dairelerin aidat bedeli 388’den başladığını, C2 tipi bloklarda 120,78 metre kare dairelerde ise aidat bedelinin 456 liradan başladığını belirterek tepki gösterdi. 15 bloklu TOKİ'de site yönetiminin de şeffaf olmadığını iddia eden, yöneticilerini de kendilerinin belirlemesi gerektiğini savunan ve durumdan rahatsız olan site sakinleri aidat ücretlerinin yüksek olduğundan dert yandı.

“GİDER GÖSTERİLİYOR, HİZMET YAPILMIYOR”

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan bir vatandaş; “Tapumu aldım. Biz TOKİ’deki dairelerimizi devraldığımız da burada bir yönetim vardı, hala görevlerine devam ediyor. Değiştirmeye uğraşıyoruz, değiştiremedik. Aidatları yükseltiyorlar.  Toparlanıyoruz, 2-3 akşam tepki gösteriyoruz bir etki yok. Aidatlar yeniden artı bu akşamda çözüm bulalım diye toplandık, hiçbir netice alamadık.  Gider gösteriliyor, hizmet yapılmıyor. Yüzde 82 tapularımızı aldık. Yönetimin değişmesini, aidatların da yükselmemesini, kendi kendimize devam etmek istiyoruz” dedi. Bir diğer vatandaş ise; “3 senedir bayramlarda geliyordum, son 3 aydır buradayım.  Burayla ilgili en ufak hizmet olarak değişiklik olmadı, göremedik. Sadece aidat ve doğalgaz parası…” diyerek tepkisini dile getirdi.

“HAKKI NE İSE ONU VERMEK İSTİYORUZ”

2 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak 2 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak

Diğer bir TOKİ sakini; “TOKİ sakinleri olarak aidat paralarının yükselmesine itiraz ediyoruz.  200 liradan 400 liraya, 250’den 456 liraya çıkmasını istemiyoruz. Hakkı ne ise onu vermek istiyoruz.  Bu durumu mahkemeye de taşımak istiyoruz. Doğal hakkımızı her yerde arayacağız. ”dedi.

“183 DAİRE TAPUSUNU ALDI. KENDİMİZE GÖRE YÖNETİMİ SEÇEBİLİRİZ”

15 bloklu sitede kendi yöneticilerini belirlemek istediklerini belirten bir vatandaş ise “Burası alt gelirliler için yapıldı, kira kadar aidat ödüyoruz. Buna karşılık bir hizmet de alamıyoruz. Bu yönetimi istemediğimizi ısrarla söylüyoruz. Bununla ilgili bize söylenen yüzde 51’lik tapu alım oranına ulaştığımız taktirde yönetimi değiştirebileceğimiz. Mevcut yönetime sorduğumuz da 85 dairenin tapusunun alındığı ama site sakinlerine sorduğumuzda 183 dairenin tapusunun alındığını görüyoruz. Devletin bana sunduğu hak ile ev aldım. Herkes parasını ödeyerek evini aldı. 15 bloktan kendimize göre yöneticimizi seçebiliriz. 1 sene önce sel geldi, binalarımızı su bastı, sadece bir kepçe geldi, su yolunu açtı. İstinat duvarı yapılacak denildi, yapılmadı.  Çevre düzenlemesine dair bir gelişme yok, dairelerde eksiklikler var ve bizim adımıza hiçbir eksiği yok diyerek imza atılmış. “şeklinde konuştu.

AK PARTİLİ KAYA: "BAKAN BEYLE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA GEREKİRSE KANUN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILIR"

Site sakinlerinin aidat sorunu için 2021 yılında devreye giren AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, "Gerekirse kanunda değişiklik yaparak buradaki sorunu çözüp sizi rahatlatacağız" demişti. Site sakinleri kendilerine verilen bu sözü de hatırlatarak gerekli adımların atılmasını talep etti.

Editör: İlkay Sever