Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM’de gündem dışı söz alarak 600 bine yakın öğretmenin atama beklediğini ve mutsuz olduğunu belirtti.

Milletvekili Tahtasız konuşmasında; “Yedi bin beş yüz yıllık tarihi olan Hattilerin ülkesi, Hititlerin başkenti, dünyanın merkezi, turizm, tarım ve sanayi şehrinden selam olsun. 

Cuma günü Öğretmenler Günü’nü kutlayacağız. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Çorumlu şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın gibi şehit edilmiş ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Büyük bir özveriyle görev yapan öğretmenlerimizin de Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. 

Öğretmenlerimizin kutlama yaptığı günler çok geride kaldı. 600 bine yakın öğretmen atama bekliyor, mutsuzlar. Peki, çalışan öğretmenler? Maalesef onlar da mutsuz. Aldığı maaşla geçinemiyor, emekli olsa ikramiyesiyle bir ev dâhi alamıyor. Oysa cumhuriyetimizin 100’üncü yılında en mutlu kesim öğretmenlerimiz olmalıydı. 

YÖK Başkanı Özvar: "Türkiye’de yabancı düşmanlığı tohumları ekilmeye çalışılıyor” YÖK Başkanı Özvar: "Türkiye’de yabancı düşmanlığı tohumları ekilmeye çalışılıyor”

Bu sıralarda oturan her birimizin eseri bir öğretmen yetiştirdi bizleri. Atatürk'ün bir sözü var: “Unutmayınız ki Cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenlerden sonra gelir.” Onlara karşı hiçbir sorumluluk hissetmiyorsunuz. 

Öğretmenlerimizin gününü kutlayacaksınız, onların yaşam standartlarını yükseltmemiz lazım. Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde birer maaş ikramiye verelim. Cumhuriyetin 100’üncü yılında mülakatsız en az 100 bin öğretmen ataması yapmalıyız. 

Ücretli-sözleşmeli öğretmenliğe son verelim. Öğretmenlere biraz saygınız, biraz sevginiz varsa bunları birlikte yapalım. ”dedi.
 

Editör: İlkay Sever