Osmancık Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali 14 Eylül'de Yağlı Güreşler ile başlıyor.  44 Başpehlivan olmak üzere toplam 1000 güreşçinin er meydanına çıkacağı festivalde güreş ağası adaylarına ve ağalık ihalesini kazanacak adaya bir önerimiz var.

Eve giren şahin paniğe neden oldu Eve giren şahin paniğe neden oldu

9 Şubat 2022’de Yasemin ve Hasan Bostancı çiftinin çocukları olarak dünyaya gelen minik Ege, Türkiye’deki tedavi olmayı bekleyen yüzlerde SMA hastası çocuklardan sadece biri. Osmancık, Gemici Mahallesinde yaşayan Hasan ve Yasemin Bostancı çiftinin 2 çocuğundan biri olan Ege'ye doğduktan 15 ay sonra, Aralık 2023 tarihinde SMA Tip 2 hastalığı teşhisi konuldu. Tanının konulmasıyla birlikte Ege’nin ve ailesinin de zorlu tedavi süreci başladı.

Tekstil işçisi olan baba Hasan Bostancı, eşine ve çocuğuna destek olabilmek adına işinden ayrılmak zorunda kalıyor.  İlçenin bir noktasına bağış stantları konuluyor, çeşitli etkinlikler düzenlenerek Ege'nin tedavisi için gerekli olan paranın toplanması için ilçe halkıyla birlikte seferber olunuyor. Solunum ve fizik tedavi desteği alan Ege’nin kaslarını kaybetmeden biran önce yurt dışında yapılabilen gen tedavisi olması ve ilacını alması gerekiyor.  Ege’nin bu tedaviyi olabilesi için kilo almaması hayati öneme sahip. Bu yüzden de anne ve babası Ege’yi aç yatırmak zorunda kalıyor.

Egebebek

GÖNÜLLERİN AĞASI OLUN!

Ege yürüyebilsin, sağlığına kavuşabilsin, okula gidebilsin umuduyla başlatılan kampanyada, gerekli olan paranın şu ana kadar yüzde 37'si toplanabildi.  Türkiye’de olmadığı için yurt dışında yapılabilen gen tedavisi oldukça pahalı bir tedavi. Bunun için tam 1 milyon 819 bin 500 dolar paranın olması gerekiyor.

KAMPANYAYI HIZLANDIRMAK ADINA BİR ÖNERİ!

Evrim Gazetesi olarak, kampanyayı hızlandırmak adına bir önerimiz olacak. Osmancık Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali 14 Eylül'de Yağlı Güreşler ile başlıyor. 44 Başpehlivan olmak üzere toplam 1000 güreşçi er meydanına çıkacak. Festival alanında Ege'nin ailesini stant başlarında görebilirsiniz. Yaşadıkları zorlu süreci kendilerinden de dinleyebilirsiniz.  Osmancık halkının gereğini yaptığını ve yapmaya devam edeceğini biliyoruz.

Bizim önerimiz güreş ağası adaylarına ve ağalık ihalesini kazanacak adaya. Hem Osmancık Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali Güreş ağası olun hem de Ege bebeğe nefes olup gönüllerin ağası olun. 

Ege Bebek

Editör: İlkay Sever