Batman'da terör saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın (22), 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde mezarı başında dualarla anıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şehit öğretmenin mezarı başında anma programı düzenlendi.

Törende konuşma yapan Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, “Şenay Aybüke öğretmenimiz hayatının baharında 22 yaşında öğrencilerine karne dağıttığı en mutlu gününde maalesef hainler tarafından Şehit edildi.

Aybüke Yalçın öğretmenimiz bu vatanının çocuklarına idealist bir ruhla hizmet etmek için yola çıktı. Ancak bu ideali hainlerce engellendi. 

Bizler de her yıl öğrenci, öğretmen ve tüm Osmancıklı hemşerilerimiz ile birlikte,  24 Kasım da öğretmenimizi tekrar anmak için Şehitlik te ziyaret ediyoruz. 

Şenay Aybüke Yalçın gibi bu memlekete, bu vatan için Şehit olan tüm şehitlerimize ülkemiz ve biz Osmancıklılar minnettarız.

İnşallah Şehit Aybüke Yalçın'ı Şehit edenler tarihin karanlık sayfalarında yerlerini alacaklar. Ancak Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimizin öğrettiği öğretilerden ilham alan gençlerimiz sonsuza kadar inşallah ismini yaşatacaklalar.

Tüm şehitlerimize Allah'tan Rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.”dedi.

DOKAP tarafından desteklenecek projelerin imza töreni gerçekleştirildi DOKAP tarafından desteklenecek projelerin imza töreni gerçekleştirildi

Emekli öğretmenler adına konuşan Yücel Boyacı'da tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Törene Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Cumhuriyet Savcısı Muhammed Nimetullah Özer, Jandarma Komutanı J.Ü.Tğm. Nuri Uyar, Emniyet Müdürü Ahmet Dilbaz, Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci,Öğretmen, Öğrenci, STK ve Siyasi parti temsilcileri katıldı.

Editör: İlkay Sever