Samsun Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin hayatına dokunma çalışmaları kapsamında öğrencilere yönelik atölye ve sinema etkinliği düzenledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi engelli bireylerin ruhsal ve fiziksel anlamda gelişimlerine destek olmak ve sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamak amacıyla yaptığı çalışmaları sürdürüyor. Bu kapsamda Mavi Işıklar Engelliler Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen atölye ve sinema etkinliğine Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu’ndan gelen 45 öğrenci katıldı. Keçeden anahtarlık yapımı atölye çalışmasının ardından sinema filmi izleme etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan öğrenciler güzel ve keyifli bir gün geçirdi.

Yapılan programla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Birim Sorumlusu Çağla Yücel, “Keşfederek ve deneyimleyerek öğrenme sayesinde çocuklar görerek dokunarak kendileri yaparak farklı deneyimler kazanabiliyor. Yaşıtlarıyla bir araya gelerek sosyalleşiyorlar. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak bu tarz etkinliklerle katkıda bulunuyoruz. Bu ve benzeri etkinliklerimiz yıl boyunca devam etmektedir. Diğer okullarımızı da tesisimize devam davet ediyoruz” dedi.

Öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmelerini sağlayacak çalışmaların çok önemli olduğunu belirten Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu Müdür Yardımcısı İdris Bayrı ise, “Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin engelli öğrencilere sağlamış olduğu hizmetten biz de faydalanmak istedik. Burasının öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmesi, iletişim becerilerini artırılması ve toplumsal yaşama katkıda bulunmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: