Osmancık 97 markası ile ünlenen pirinçten üretilen Pirhan Pirinç Sabunu, cilt sorunlarına çözüm bulmak amacıyla araştırma yapan merhume Figen Parlar Orhan tarafından 2007 yıllarında başlanılan laboratuvar çalışmaları sonucunda üretilmişti.

Formülü Çorum Eski Milletvekili merhum Kasım Parlar'ın kızı merhume Figen Parlar Orhan tarafından geliştirilip, Türk Patent Enstitüsü (TPE) tescili yapılarak"Pirhan Osmancık Pirinç Sabunu" markası ile 2010 yılında piyasaya sürülmüştü.

Hiçbir katkı maddesi içermeyen doğal özelliğinin yanı sıra birçok cilt hastalığına da iyi geldiği belirtilen pirinç sabunu içinde bulunan zeytinyağının antiseptik özelliği sayesinde cildi besleme özelliği de bulunuyor.

Ayrıca, pirinç sabunu doğal nem dengesini koruyor ve kan dolaşımını hızlandırıyor. Cildi yumuşatma ve yaşlanmayı geciktirme özelliği de bulunan doğal pirinç sabunu aynı zamanda cilde parlaklık veriyor.

“10 yıl garantili dediler, filtre değişimine ücret istediler” “10 yıl garantili dediler, filtre değişimine ücret istediler”

figen orhan-1

Figen Parlar Orhan 

Osmancık'ın marka değeri!

Osmancık'ın adını dünyaya duyuran merhume Figen Orhan'ın ürettiği sabunu bugün Osmancık'ta maalesef bulamıyoruz. Bir zamanlar kozmetik endüstrisinin köklü kuruluşlarının kataloglarında en çok satan ürünler arasında yer alan Osmancık'ın marka değeri Pirhan Pirinç Sabununu yeniden gündemimize alıyor, markamıza sahip çıkılmasını diliyoruz.

Editör: İlkay Sever