Çorum'da damızlık ana arı üretimi yapılıyor Çorum'da damızlık ana arı üretimi yapılıyor

”Pirinç Tarlalarından Yükseköğretime Birlikte Başaracağız Osmancık”  İş birliği protokolüne destek veren Osmancık Belediyesi’nin ihalesiz hizmet alımı yaptığı iddia edildi.

”Pirinç Tarlalarından Yükseköğretime Birlikte Başaracağız Osmancık” İş birliği protokolü geçtiğimiz günlerde Osmancık Kaymakamlığı toplantı salonunda Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel’in, katılımıyla imzalandı.

Projeye finansal destekte bulunduğu söylenen Osmancık Belediyesi’nin bu proje için ihalesiz hizmet alımı yaptığı iddia edildi. Osmancık Belediyesinin ihalesiz hizmet alımı yaptığı ve ihalesiz hizmet alımına Kaymakamlık Makamını da alet ettikleri iddia edildi.

Öğrencilerin LGS ve YKS sınavlarında başarılarını artırmak amacıyla Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Pirinç Tarlalarından Yükseköğretime Birlikte Başaracağız Osmancık” projesinin Osmancık Belediyesi Basın Birimi tarafından gazetelere servis edilmesinin ve gazetelerde haber olarak yer almasının ardından, haberi okuyan ve bu tür sınav yapan kırtasiyecilerin bu hizmetin alımında, ihale yapılmadan sessizce bir kırtasiyeye bu sınavların yaptırılmasından rahatsız oldukları, böyle bir sınavda, sınav sorularının öğrenciye ve sisteme uygun olup olmadığının işin uzmanlarınca incelenmesi gerektiği bu işi yapan ilçedeki diğer kırtasiyelerden de teklif alarak ihale yapılması gerektiği ve bu durumun skandal olarak değerlendirildi öğrenildi.

Editör: TE Bilisim