Eyleme katılan emekliler adına konuşan Murat Kırcı,” burada toplanmamıza sebep olan açlık sınırı altına düşürülmüş emekli maaşı meselesi aslında 11.10.2008 yılında 5510 sayılı yasada yapılan düzenleme ile emekli maaş bağlama oranının %78’den %34’lere kadar düşürülmesi ile başlamıştır. Eğer bu yasada bir değişiklik yapılmasaydı bugün endüşük emekli maaşı zaten 20 bin ŧ bandında olacaktı.Yani aslında bizler maaşlarımıza zam talep etmiyoruz. 2008 yılında bizden alınanların iadesini talep ediyoruz. Devlet işverene asgari ücret altında emekli maaşı ödemeyi yasaklarken kendisi bunda bir mahsur görmeyerek emeklisine asgari ücret altında maaş bağlayabiliyor.

TEM’de yanıltan yük: Sürücüler hem korktu hem güldü TEM’de yanıltan yük: Sürücüler hem korktu hem güldü

Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde belediyeler işçilerine yaptıkları zamlarla gündeme gelmekteler. Yine memurlara yapılan yaklaşık 8077ŧ’lik seyyanen zammıda düşündüğümüzde, kendi kendimize “Acaba biz emekliler faklı bir çarşı pazardan mı alışveriş yapıyoruz? Farklı bir ülkedemi ev kirası ödüyoruz?” diye sormadan geçemiyoruz. Geçmişe şöyle bir göz atacak olursak geçmişte emeklilerimiz kıdem tazminatları ile sıfır ev üstüne ikinci el bir otomobil alırken bugün bunların hepsi hayal olmuştur” dedi.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız ise, ben sizlerin ve 84 milyonun verdiği vergilerden oluşan bütçeyle boğazıma lokmanız geçiyor. Bu lokmayı helal ettirmek için sizin aranızdayım. Emekliler sadaka istemiyor, emekliler 2002’de iktidara geldiğinizde en düşük emekli maaş 8 adet çeyrek alıyordu. Bugün zamlarla yükselttiğini düşündüğünüz 10 Bin TL ile 3 adet çeyrek alınıyor. Emekliler açlık sınırı altında maaş almak istemiyor. Emekliler analarının ak sütü kadar helal olan parayı istiyor. Keşke simit 1 TL, ev kirası 1000 TL olsa da emekli maaşı eskisi gibi 5000 TL olsa. Emekliler haklarını arıyor ve ben Çorum Milletvekili olarak Mecliste sizlerin sesini duyuracağımın sözünü veriyorum. Genel Başkanımızın dediği gibi emekli maaşı asgari ücrete eşitlenene kadar mücadelemiz devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Yapılan eyleme SP İl Başkanı Faruk Cıdık, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Parti temsilcileri ve çok sayıda emekli vatandaş katılım sağladı.

1e660b26-8ba1-4599-81cd-7f6d094b5a5e

Editör: Eray Uzun