Anar mesajında "Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartı herkesin eşit şartlarda,ortak bir amaç etrafında birbirini anlayarak desteklenmesidir. Bu amaç doğrultusunda, 3 Aralık günü tüm dünyada, Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin topluma kazandırılması ve haklarini tam ve diğer insanlara eşit ölçüde sağlanması amacına dönük çalışmaların yapılması gereken bir gün olarak kabul edilmiştir." dedi.
Emgellilerin sorunlarına sahip çıkmanın devletin görevi olduğuna dikkat çeken Anar, mesajında şunları söyledi:
"Ülkemizin huzuru ve tüm vatandaşların mutluluğu için engeli vatandaşlarımızın toplum içinde yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürdürmeleri için çalışmalar yapmak, onlara ulaşmak, sorunlarına sahip çıkmak devletin ve toplumun görevidir. Ama ne kadarını yapabiliyoruz tartışılır. Bu toplumda engelli sorunları hep göz ardı ediliyor. Her engelliler gününde sorunlar gundeme geliyor. sonra engelliler sorunları ile baş başa kalıyor.
Engelli kardeşlerimizin önündeki sosyal ve fiziksel engeli kaldırısak kendilerine güvenilir fırsat verildiğinde, sanattan spora, girişimcilikten, üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza attıklarını görüyoruz. Bu fırsatlardan çok az engelliler faydalanıyor, ne yazikki bir çok engelilerimiz başkalarına bağımlı ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Çünkü engellilerimizin zaman geçirecek ailelerin yükünü hafifletecek sosyalleşecek sosyal tesislerimiz yetersiz. Devletin görevi bu tesisleri çoğaltarak ailelerin yükünü azaltmak.
Halbuki asıl engel karşılarına çıkan engeli aşamayanlardır.. Toplum olarak kendimiz engelleri aşmakta zorlandığımız için engellilere çok fazla destek olamıyoruz. Bu farkındalık gününde, sevgi hoşgörü, empati varsa engel yoktur diyoruz. Empati kurarak engelleri kaldırmak herkes gibi toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamak hepimizin gorevidir.
Engelsiz bir toplum hedefine ulaşmak ümidiyle engelliler için sosyal tesislerin açılması ve ailelerin yükünün hafifletilmesi dileğiyle. çünkü engeli çocuğu olan anneler kendi hayatlarını unutarak çocuklarının hayatını yaşıyorlar. O anneleri saygıyla selamlıyorum.