Sürücüler ve yayalar dikkat! Sürücüler ve yayalar dikkat!

Çorum’da etkili olan gök gürültülü sağanak yağışların ardından oluşan sel ve su baskınlarına ekipler müdahale etti.

Çorum’da geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. İşçi çadırlarının hasar gördüğü, köy yollarının selle kapandığı aşırı yağışlar üzerine Çorum, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü alınan tedbirleri kamuoyuyla paylaştı.

Çorum, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “23 Ağustos 2024 tarihinde meydana gelen aşırı yağışlar üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz tarafından aşağıdaki tedbirler alınmıştır:

Çorum’da Sel Ve Su Baskınlarına Müdahale (4)

1-İlimizde meydana gelen gök gürültülü sağanak yağışlar ile birlikte Merkeze bağlı Üyük, Bozbağa, Çeşmeören ve Kadıkırı köylerinde mevsimlik işçi olarak bulunan vatandaşlarımızın çadırlarında hasarlar meydana gelmiştir. İl AFAD Müdürlüğümüz personeli gelen ihbarlar üzerine sel ve su baskını yaşanan köylerimize kısa sürede ulaşarak ihtiyaçlarını karşılamak üzere battaniye temin etmiş, Kızılay tarafından çorba ve gıda malzemesi dağıtımı yapılmıştır.

Çorum’da Sel Ve Su Baskınlarına Müdahale (1)

2- İskilip İlçemizde meydana gelen sel ve su baskınlarında Yavu, Beyoğlan, Akkaya ve Kutlu köylerinde yolların sel nedeni ile kapandığı ihbarı gelmesi üzerine İl Özel İdaresi ile iletişime geçilmiş, kapanan yolların açılması için İl Özel İdaresince çalışmalar başlatılmış ve devam etmektedir. Beyoğlan köyünde fırtına sonrasında bir evin çatısı uçmuş sonrasında AFAD ekiplerimizce iyileştirme çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir.

3- İlimizde yaşanan ve yaşanması muhtemel olan afetler için tüm hemşerilerimizin meteorolojik uyarıları takip etmeleri ve yaşanabilecek her türlü olumsuzluk durumuna hazırlıklı ve dikkatli olmaları önem taşımaktadır.”

Editör: Tuğba Yoldaş