Çorum Belediyesi bitkisel atık yağ toplama yarışması düzenliyor. Kadınlara yönelik düzenlenen yarışmada dereceye giren katılımcılar çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Doğanın korunmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Çorum Belediyesi “Kadınlar Geleceği Düşünüyor, Bitkisel Atık Yağlar Dönüşüyor sloganıyla” kadınlara yönelik bitkisel atık yağ toplama yarışması düzenliyor.

Çorumlu kadınlar geleneği yaşatıyor! Çorumlu kadınlar geleneği yaşatıyor!

’Katılım tarihi 01 Ocak-20 Mayıs’

Bitkisel atık yağların çevreye zararını azaltmak ve çevre bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya Çorum merkezde ikamet eden ve 18 yaş üstü kadınlar katılabilecek. Katılımcılar 01 Ocak 2024 ile 20 Mayıs 2024 tarihleri arasında biriktirdikleri bitkisel atık yağları plastik kap içerisinde adresine en yakın kadın kültür ve sanat merkezlerine getirmeleri gerekiyor.

Dereceye girenler ödüllendirilecek

Yarışma sonunda en fazla bitkisel atık yağı toplayıp teslim edenlerden birinciye arifeler, ikinciye organik kompost yapım seti, üçüncüye ise güneş enerjili Powerbank hediye edilecek. Yarışma sonuçları www.corum.bel.tr adresinden, Çorum Belediyesi kurumsal sosyal medya hesaplarından ve basın yoluyla duyurulacak. Dereceye giren katılımcılara ödülleri 5 Haziran Dünya Çevre Gününde düzenlenecek törende takdim edilecek.

’Eğitim seminerleri yapılacak’

Çorum Belediyesi ayrıca bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararların engellenmesi, ekonomiye tekrar kazandırılması, kadınların sıfır atık ve iklim değişikliği hakkında bilinçlendirilmesine yönelik 01 Ocak 2024 ile 20 Mayıs 2024 tarihleri arasında Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinde sıfır atık ve iklim değişikliği seminerleri gerçekleştirecek.

Kaynak: