Osmancık’ta bir vatandaş kendisine ait arazi üzerine yapılan 3 mahalle, 3 köy ve 1 ilçeye ulaşım sağlayan yola tel çekerek araç trafiğine kapatmıştı. O yol geçici olarak trafiğe açıldı.

Osmancık’ta yaşayan Uğur Asiltürk ve ailesi özel mülkü olduğu gerekçesiyle Gemici, Çay, ve Gürleyik Mahalleleri ile, Kumbaba, Ağıroğlan, Fındıcak Köyü ve Dodurga ilçesine ulaşımı sağlayan, Kumbaba Köprüsünün girişinden, Ergenekon Caddesi kavşağına kadar olan yolu araç trafiğine kapatmıştı.

Anayasanın Mülkiyet Kanuna istinaden yolu kapattıklarını belirten Asiltürk 28 yıldır ailesinin konuyla ilgili mağdur edildiğini ifade ederken ilçenin iki yakasını birbirine bağlayan o yol belediye ile mağduriyet yaşayan aile arasında yapılan görüşmeler neticesinde yeniden geçici olarak ulaşıma açıldı.

Belediyeden yazılı belge aldı, mülkünden geçen yolu geçici olarak ulaşıma açtı1

Konuyla ilgili pazartesi günü Osmancık Belediyesi yetkilileri ve mağduriyet yaşayan aile ile varsa diğer aileler ile enine boyuna görüşüleceği öğrenildi. Mağdur aile görüşmenin gerçekleşebilmesi için belediye yetkililerinden de yazılı bir belge aldı.

Yolun açılmasında Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay’ın da özel olarak ilgilendiği, pazartesi günü yapılacak görüşmenin sonucuna göre yolun akıbetinin belli olacağı öğrenildi.

Çorum Belediye Başkanı Aşgın: "2024 yılında su ve ulaşım hizmetlerine zam yapılmayacak" Çorum Belediye Başkanı Aşgın: "2024 yılında su ve ulaşım hizmetlerine zam yapılmayacak"

Arsa sahiplerinin mağduriyetinin giderilmemesi durumunda yolun tekrar trafiğe kapatılabileceği, aynı güzergahta bir ailenin daha benzer şekilde mağdur olduğu edinilen bilgiler arasında. 

Editör: İlkay Sever