Osmancık Belediye Meclisi, ilçe merkezinde yer alan işyerlerinin önlerinde açılır kapanır tente yapılmasını görüştü. Mevcut kullanılmakta olan tentelerin, toplantıda alınan karar uygun hale getirilmesi için 1 yıl süre tanındı.

Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Osmancık Belediye Meclisi mayıs ayı içerisinde yapılan toplantıda Mimari ve Estetik Komisyonu kurulması kararı almıştı. Şehir içinde işyeri önlerine sundurma şeklinde pergole tente yapım için taleplerin yoğunlaştığı, ayrıca binaların dış cephe kaplamalarında uyumsuzlukların oluştuğu, bu işlemlerin daha düzgün ve bölgenin karakteristiğine uygun yapılması amacıyla kurulan komisyon İmar ve Bayındır Komisyon üyelerinden oluşurken, mecliste açılır kapanır tente yapılması konusu görüşülerek karara bağlandı.

Buna göre belediye meclisi;haziran toplantısında, yoldan çekme mesafesi içerisine yapılacak Pergole şeklindeki tente sistemleri için yaya yoluna asgari 0,50 metre uzaklığının 2 metre olarak değiştirilmesine, binada ikamet edenlerden tamamından yazılı muvafakatname alınması şartının getirilmesine, mevcut kullanılmakta olan tentelerin de, bu karara uygun hale getirilmesi için sahiplerine 1 yıl süre tanınmasına oy birliği ile karar verdi.

Editör: İlkay Sever