Zafer Partisi Çorum İl Başkanı Bedii Onan ve yönetim kurulu üyeleri ilçe ziyaretleri kapsamında Osmancık’a geldi.

Başkan Onan, Osmancık’ta ilçe halkıyla yaptıkları görüşmeler sonucunda alt yapı ve üst yapı sorunlarını, kamu ve belediye hizmetlerindeki eksiklikler ve yetersizlikleri, vatandaşların yaşadığı ekonomik, kültürel ve sosyal sorunları, devletten ve belediyeden beklenti ve isteklerini görme, dinleme imkanı bulduklarını söyledi.

Onan, konuşmalarını şöyle sürdürdü; “Osmancık ilçemize gelirken yol üzerinde Çorum ve Laçin ilçesi güzergahında yol ve tünel çalışmalarının devam ettiğine şahit olduk.

Laçin ilçesinden sonra kullanımdaki yolun yetersizliğini görüp, yol çalışması ile bir faaliyetin de olmadığını üzülerek müşahede ettik.

Osmancık ilçemizde vatandaşlarımızla görüşüp hasbıhal ettik. Öncelikli olarak Osmancık ve havalisini Çorum’a bağlayan Kırkdilim tünelleri ile Laçin Osmancık arasındaki yol çalışmasının bir an önce başlatılmasını ve tüneller ile eş zamanlı bir şekilde hizmete alınması ortak talep olarak karşımıza çıktı. Özellikle Laçin Osmancık arsındaki yolun ulaşım açısından çok da sağlıklı olmadığını ve ivedilikle yol yapımına başlanması gerektiğini belirtelim.

Bir kesim vatandaşımız ise Esentepe mahallesinde tapu, doğalgaz ve imar sorununa dikkat çekti. Bu bölgedeki sorunların uzun yıllardır çözülmediğini ifade ettiler.

Genel olarak E 80 ve D 100 karayolu üzerinde yoğun taşımacılık faaliyetleri sebebiyle olmayan tır ve kamyon park alanlarının yanısıra daha yüksek kapasiteli bir tır ve kamyon parkına ihtiyaç olduğu ifade edilmiştir.

Gemici ve Çay mahallelerinin uzun yıllardır ihmal edildiği ve bir takım alt yapı eksiklileri de bu arada dile getirildi. Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın taleplerinin görülüp, çözümlerin bulunması belediyecilik açısından bir gerekliliktir.

Başkan Onan, Osmancık’ın sorunlarını dinledi!

Yoğun yağışlarda alt yapı ve üst yapıda sorunların yaşandığı da dile getirilen sorunların başında geliyor. Yağışlar sonunda ilçenin belli bölgelerinde göllenmelerin meydana geldiği ve ev ve iş yerlerinin sular altında kaldığı, bu hususlarında çözüm bekleyen sorunlar içerisinde olduğu kaydedildi.

Konut arzı ve kira sorunu da ülke genelinde olduğu gibi Osmancık halkının da gündeminde önemli ve çözüm bulunması gereken bir sorun olarak duruyor. Bir vatandaşımız pandemi sırasında İstanbul’dan Osmancık ilçemize taşındığını, ev kiralarının yüksek rakamlara ulaşması sebebiyle kış sonunda köyüne yerleşmeyi düşündüğünü söylemesini de detay olarak kayıt altına aldık.

Sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği kapalı bir kültür merkezinin eksikliğini de özellikle gençlerin şikayeti ve beklentisi olarak gördük. Gençlerin bir ihtiyacı da sinema olduğunu aktarmadan geçmeyelim. Bowling salonunun da istisna bir talep olarak seslendirildiğini duyduk.

Osmancık'ta Başarı Belgeleri Sahiplerini Buldu Osmancık'ta Başarı Belgeleri Sahiplerini Buldu

Genç işsizlik ve istihdam sorununu özellikle gençlerin dilinden dinledik. Gençlerin sosyal hareketsizlik ve istihdam sorunu sebebiyle, özellikle dışarıya göç etme eğiliminden bahsedildi. Kültürel ve sosyal alanların oluşturulması ve var olanların çeşitlendirilmesi de gençlerin bir talebidir.

Bir talep de Baltacı Mehmet Paşa ve Katerina müzikalinin marka kent açısından farkındalık oluşturması için Çorum ve Osmancık ta sergilenmesi istendi.

Sağlık hizmetleri ile alakalı şikayetlerin ardı arkası kesilmedi. Devlet Hastanesi'nin bakım ve onarım problemleri ile özellikle KBB branşında uzman hekim eksikliğine öncelikle çözüm bulunması talepler arasında yerini aldı. Uzman hekim eksikliği sebebiyle hastaların Çorum'a sevkini bir vatandaş 'Hastaneye sağlık problemine çare bulmak için gidenlerin iki serum, Bir Çorum yaparak sağlık ve şifa bulmaya çalıştığını söyledi...

Şehir içinde araçlar için otopark sorunu da dile getirildi. Osmancık ilçesinden geçen Kızılırmak'a rağmen temiz içme suyu probleminin uzun yıllar boyu çözüm beklediği arıtma tesislerinin tamamlanıp bir an önce vatandaşın hizmetine sunulması da ' Kızılırmak akıyor, Osmancık bakıyor.' cümlesiyle hizmetin dört gözle beklendiği ifadesiydi. ” dedi.

Zafer Partisi Çorum İl Başkanı Bedii Onan; “Osmancık bizim Osmancık...Şehzadeler şehri, tarihî şehir” diyerek Osmancık için Zafer Partisinin elini taşın altına koymaya ve fayda sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi