AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi-Sosyolog Hüseyin Çalışkan, ‘İnsan kıymetleri’ başlığı altındaki projelerinin detaylarını paylaştı.

Çorum Belediye Başkan Aday Adayı Çalışkan, kentsel dönüşüm, kentsel değişim, trafik sorunu, otopark ihtiyacı, gençler ve genç girişimlere yönelik projeler, istihdam, profesyonel ve amatör yerel sanatçılara destek, yeni toplu konut bölgeleri, sokak hayvanları, hayvanat bahçesi, hayvan oteli gibi birçok projesini açıklamıştı.

Çorum’un ihtiyaç duyduğu her konuda bir projesi olan Çalışkan, ‘İnsan kıymetleri’ başlığı altındaki projelerinin detaylarını da paylaştı.

1-Kent Sosyolojisi, Sosyal ve Endüstriyel Psikolojisi

2-İnşaat Sektörü Paydaşlarına, Belediye De Oda Tahsisi

3-Çorum Belediye Başkanlarımız ile Aday Adayı Ve Adaylarımıza Belediye De Oda Tahsisi

4-"Fikrim Var Birimi"

Yukarıda bulunan 4 konuyu, daha önce Hemşehrilerimizle paylaşmış ve çok güzel geri dönüşler almıştık.

Kızılay Sungurlu'da Butik'i açıyor Kızılay Sungurlu'da Butik'i açıyor

Devamı           :

5-MUHTARLIKLARDA TANDIR EVİ ve OCAK PROJEMİZ

Bizim yaşımızdakilerin çocukluğunda yufka ekmek, pezi, yanıç, katmer, gözleme ve mayalı her evde yapılırdı. Akşamları akrabalara ve komşulara misafirliğe giderdik. Komşular gün içerisinde mutlaka görüşür, birbirlerine tarladan, bahçeden, köyden gelenleri ikram etmekten geri durmazlardı. Akrabalık ve komşuluk ilişkileri bu kadar sıkıydı.

Nüfus artışı, şehrin sıkışarak büyümesi, bahçeli evlerin apartmanlara dönüşmesi, hayatın standardında yarış vs gibi nedenlerle akrabalık ve komşuluk ilişkileri çok ciddi anlamda zayıfladı. Gitgide hazıra rağbet ettik ve kültürümüzün güzellikleri hatıralarımızda kaldı ve televizyonlarda ki belgesellerden seyreder hale geldik.

Apartmanlarda ki komşularımızla tanışmak ve kaynaşmak için, yan sokaklardaki akraba, tanış ve arkadaşlarımızla buluşmak için ve kültürümüzün çocukluğumuzda kalmış güzelliklerine yeniden hayat buldurmak için,

Her mahalleye TANDIR ve OCAK EVİ yapacağız.

1.      Mümkünse muhtarlıklarımızın yanındaki alanlara, değilse en yakın alanlara, içinde TANDIR, OCAK, BARBEKÜ ve MANGAL bulunan bina yapacağız.

2.      İnsanımız arkadaş ve komşularıyla birlikte ve sadece un, hamur, yağ ve katık malzemesini alıp gelecek, burada yufka ekmek, pezi, yanıç, katmer, gözleme ve mayalısını ve isterse balığını yapacaktır.

3.      Ayrıca kara çuval helvası, helva, hasıda, kuşburnu, salça ve konservelerde bu mekanda yapılabilecektir.

4.      Tandır ve Ocak Evi yapılacak alanın yeterli olması durumunda, yemek alanı da ilave edilecektir.

5.      İnsanımız bu mekanı, üzüntülü ve sevinçli günlerinde de kullanacaktır.

6.      Kadınlar arasında yapılan "Gün" toplantıları içinde uygun bir mekan olacaktır.

7.      Aynı zamanda bu mekanlar, doğal iletişim ve etkileşim işlevini de yerine getirecektir.

8.      Bu fikir ve proje sevdiğim bir abimin şahsıma hediyesidir. Başkanlık nasip olursa ve abim taktir eder uygun bulursa, bu projenin sunumu, takibi ve açılışını birlikte yapacağız ve kabul ederse, ilk yapacağımız Tandır ve Ocak Evi'ne ismini vereceğiz.  

 6-İHTİYARLAYAN DELİKANLILARIMIZ

Mesleki bilgi ve becerilerinin zirvesinde iken emekli olmuş ve gün içerisinde vakit geçirmekte zorlanan ihtiyarlayan delikanlılarımız için, gençlere, çırak ve kalfalara tecrübe aktarımı ve paylaşımı ile çeşitli alanlarda küçük ölçekli üretim yapılabilen atölyeler aracılığıyla, ihtiyarlayan delikanlılarımıza imkan ve kaynak sağlayacak, ürettikleri ürünlerin  satılacağı, bütçelerine katkı sağlayabilecekleri ortam sunacağız.

7-ENGELLİLERİMİZ

Engellilerimizin bilgi ve becerilerine göre, toplumsal hayatımızın çeşitli alanlarında bulunmalarına yönelik, kendilerinin isteği ve yönlendirmeleri doğrultusunda, ihtiyaç duydukları imkanların sağlanması ve akabinde çalışma hayatı için, konunun takipçisi olma ile şehir hayatı içinde yaşamlarını kolaylaştırıcı istekleri talep edilecek, belirlenecek ve karşılanacaktır.

Durmak yok, yola devam, takibe de devam…”

Editör: İlkay Sever