Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Spor Oyunları, törenle başladı.

Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Spor Oyunları’nın açılış töreni, Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışına, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın yanı sıra, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen 100. Yıl Cumhuriyet Spor Oyunları açılış töreni futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, satranç, bowling, dart ve bocce takımlarının geçiş töreni ile başladı.

Çayelispor 30 yıl sonra TFF 3. Lig’e yükseldi Çayelispor 30 yıl sonra TFF 3. Lig’e yükseldi

Takımlar yerini aldıktan sonra etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Açılış töreninde konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Cumhuriyetin 100. yılına atfen düzenlenmiş olan 100. Yıl Cumhuriyet Spor Oyunları’nın açılışı için bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 8 farklı branşta, 14 fakülte, 13 meslek yüksekokulunun yarışacağı ve 31 Mayıs 2024 tarihine kadar sürecek 100. Yıl Cumhuriyet Spor Oyunları’nın en uzun süreli spor müsabakalardan biri olduğunu söyleyen Rektör Topal, “Üniversitemizin öğrencilere pek çok spor dallarında fiziki imkan sunuyor. Tüm öğrencilerimizin bu imkanlardan faydalanması gerekiyor. Ayrıca, öğrencinin gerek spor gerekse kültürel faaliyetlerde ısrarcı olmaları ve bu taleplerini üniversite yönetimine iletmeleri gerekiyor. Kastamonu Üniversitesi olarak sporu ve sporcuyu her alanda destekliyoruz” dedi.

Rektör Topal, 100. Yıl Cumhuriyet Spor Oyunları’na katılan tüm sporculara başarı diledi. Konuşmanın ardından açılış töreni halk oyunları ve jimnastik gösterisi ile devam etti. Spor oyunlarının açılış maçı, Araç Meslek Yüksekokulu ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Basketbol takımlarının maçı ile başladı. 31 Mayıs 2024 tarihine kadar sürecek 100. Yıl Cumhuriyet Spor Oyunları’nda futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, satranç, bowling, dart ve bocce takımlarının heyecanlı müsabakaları izleyicilerini bekliyor.

Kaynak: