Kaya; "Demokrasi Yerelden Başlar" Kaya; "Demokrasi Yerelden Başlar"

Yıllardır süren yol çilesi yağışlarla birlikte bir kez daha gündeme geldi. Yağmur suyunun göllendiği yolda ilerlemekte zorluk çekenler, belediyenin “Bizimle yürü Osmancık” sloganına gönderme yaparak “Yetkililer, gelsinler bu yolda yürüsünler” diyerek yetkilileri bozuk yolda yürümeye davet etti.

Osmancık’ı birkaç gündür etkisini gösteren yağışlı hava ilçenin alt ve yol üst yapısı fukarası olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Koyunbaba Mahallesinde bulunan Hoca Saadettin Sokak ve Yıldırım Beyazıt Sokak’ta adeta göleti andıran bildik manzara yağışlarla birlikte kendisini gösterirken yolu kullanan öğrenciler için de tehlike arz ediyor.

“Yol yama tutmuyor”

Sürekli yama yapılarak yoldaki sıkıntıların giderilmeye çalışıldığını belirten mahalle sakinlerinden bir okurumuz yoldaki bozulmaların Koyunbaba İlkokulu’na ve Meliha Rıfat Ortaokulu’na günde 4 sefer gidip gelen öğrenciler için birçok sıkıntıya neden olduğunu belirtti.

Yoldaki sıkıntıları yıllardır dile getirdiklerini, ancak sadece yama yapılarak geçici çözüm üretildiğini belirten okurumuz “Bu yol, mahallede bulunan ilkokulun ve ortaokulun öğrencilerinin sıklıkla kullandığı bir güzergah. İki gündür yağan yağışla birlikte yolda oluşan çukurlar yağmur suyu ile doldu. Öğrenciler kaldırım olmadığı için yoldan mecburen gitmek zorunda.

Yolda sık sık yama yapılarak geçici bir çözüm üretildi. Ama görülen o ki bu yol yama tutmuyor” diyerek ciddi bir çalışma yapılmasını istedi.

Çocuğunu okuldan alan bir veli ise yağmur suyunun göllendiği yoldan geçmekte zorlanırken “Belediye yetkilileri bu yolu görmüyor mu. Seçim zamanı oy istemeye gelirler” diyerek söylendi.

“Bizimle yürü Osmancık”

Aynı yolu kullanan bir başka veli ise yaklaşık 2 yıl önce belediye tarafından mahallede çalışma yapılan bir yol tabelasına gönderme yaparak; “Bizimle yürü Osmancık diye bir tabela vardı. Yetkilere sesleniyorum, gelsinler bu yolda yürüsünler” diyerek yetkilileri bozuk yolda yürümeye davet etti.

Editör: TE Bilisim