TOKİ’nin yaklaşık 4 yıl önce teslim ettiği, 357 konutlu Koyun Baba 4. Etap sakinleri Emlak Konut tarafından atanan yönetime tepki vermiş artan aidatlara da isyan etmişti. Birçok kez durumu protesto eden konut sakinlerinin isyanı karşılık buldu.

Son olarak 2023 Haziran ayının ilk haftalarında Koyun Baba 4. etap TOKİ konutlarında belirlenen aidat bedelleri site sakinlerinin yeniden tepkisini çekmişti.  B1 tipi dairelerde 388 TL, C2 tipi dairelerde 456 liraya çıkan aidatlara tepki gösteren konut sakinleri; Yüzde 82 tapularımızı aldık. Yönetimin değişmesini, aidatların da yükselmemesini, kendi kendimize devam etmek istiyoruz” diyerek topladıkları imzalarla birlikte yazdıkları dilekçeyi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na gönderdi.

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenlemeler Resmi Gazete'de Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenlemeler Resmi Gazete'de

Yönetim yetki devri konusunda gönderilen dilekçeye geçtiğimiz günlerde cevap geldi. Şimdiye kadar Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. tarafından yürütülen yönetim hizmeti, Koyun Baba 4. Etap sakinleri tarafından gelen talepler doğrultusunda değerlendirdi. Değerlendirmeler neticesinde yönetim yetkisinin, konut alıcılarına devir işlemlerine yönelik bir toplantı yapılacak. Yapılacak olan toplantıda çoğunluk aranmaksızın hazır bulunan konut alıcıları arasında toplu yapı yönetimi belirlenecek. Böylece yönetim konut alıcılarına devredilmiş olacak.

Milletvekili Kaya; “Yeni bir yönetim oluşturacaksınız ve burayı da yeni yönetim yönetecek”

357 konutun bulunduğu sitede vatandaşlarla Ağustos 2021’de bir araya gelen Milletvekili Kaya; “Biz Cumhurbaşkanımızın talimatıyla gerçekten desteğe ihtiyaç olan herkesin konut sahibi olması için Türkiye’de 1 milyonuncu konut anahtarını verdik. Cumhurbaşkanımızın konutta önderliği olmasaydı biz 1 milyonuncu konutu veremezdik. Buradaki sorunu çözüp sizi rahatlatacağız. Konut sahiplerini toplayacağız, herkes oyunu kullanacak burayı devir istiyorsanız devredeceğiz. Siz de yeni bir yönetim oluşturacaksınız ve burayı da yeni yönetim yönetecek” demişti.

Editör: İlkay Sever