Tahtasız, “Denizde kum biter, AKP'de boş vaat bitmez” dedi.

2022 yılında kura ile TOKİ’den ev ve arsa almaya hak sahibi olanlar, üzerinden iki yıldan fazla zaman geçmesine rağmen ne evlerine kavuşabildiler, ne de arsalarını teslim alabildiler.

2022 yılında müjde olarak duyurulan ve iki yıl içerisinde biteceği açıklanan TOKİ projelerinin kuradan çıkan hiçbir hak sahibine teslim edilmediğini vurgulayan Mehmet Tahtasız, yaptığı konuşmada Çorum’dan da örnek vererek şunları söyledi:

OY UĞRUNA İNSANLARIN HAYALLERİYLE OYNADILAR”

“Denizde kum biter, AKP'de boş vaat bitmez. 2022 yılında Cumhurbaşkanı tarafından TOKİ İlk Evim Arsa Projesi büyük bir müjde olarak duyuruldu. İki yıl içerisinde 250 bin konut teslim edilecekti, Türkiye'de ve Çorum ilimizde satılan arsalarda evler yapılacaktı.

Çorum Milletvekili Tahtasız: “Yılmaz, ailesinin yaraları en kısa sürede sarılacak” Çorum Milletvekili Tahtasız: “Yılmaz, ailesinin yaraları en kısa sürede sarılacak”

Dönemin Bakanı Murat Kurum şimdi İstanbul'da boş vaat veriyor ama önce bakanlığı döneminde verdiği vaatlere sahip çıksın.

Ev hayali olan 8 milyon yurttaşımız gibi Çorumlu hemşehrim Mehmet Eroğlu da 22/10/2022 yılında para yatırdı ve kuraya katıldı. "Asil olarak hak sahibi oldunuz. Asil Kura Sıra No: 145" Hemşehrim ve kurada ismi çıkanlar büyük bir sevinç yaşadı ancak AKP iktidarının boş vaatleri nedeniyle sevinçleri kursaklarında kaldı. Yıl 2024, ortada ne ev var ne de arsa. Türkiye'de olduğu gibi Çorum'da da emekli, dul, yetim, şehit ve gaziler için "İlk Evim Arsa" kampanyası için 13 bin arsanın kurası çekildi, 1 kişi dahi arsasını teslim alamadı. TOKİ sosyal konut projesinde kuradan çıkan tüm halkımız gibi Çorumlu hemşehrilerimiz de kandırıldı ve hüsrana uğradı. Oy uğruna her seçim öncesi insanlarımızın hayalleriyle kim oynar. Verdiği sözleri kim tutmaz? AKP.”

Editör: Nihat Karalar