Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Osmancık’ta vatandaşlar ihtiyaçlarını gidermek için alışveriş yapmaya başladı.

Ramazan ayının gelmesiyle beraber Osmancık’ta çarşı pazarda alışveriş yoğunluğu başladı. 2024’te 10 Mart Pazar gecesi ilk sahurun yapılmasıyla pazartesi oruç tutmaya başlayan vatandaşlar, ramazan ayı için şimdiden market, kasap ve pazarlarda alışverişe başladı.

Fiyat yüksekliğinden dert yanan vatandaşlar ‘’ Her an her şeye zam geliyor. Alım gücü oldukça düştü. Yetkililerin sık sık denetim yapması gerekiyor’’ şeklinde konuştu.

Vatandaşlar son günlerde ürünlerde yaşanan fiyat artışlarından dolayı kasaplarda, marketlerde ve manavlarda fiyatların cep yaktığından yakınıyor. Yapılan zamlarla ekmeğin 8 liradan, tavuğun 74 liradan, kıymanın 480 liradan satıldığını söyleyen vatandaşlar Ramazan ayı alışverişini nasıl yapacaklarını düşündüklerini ifade ediyor.

Ramazan ayının gelmesiyle et ve tavuk satışlarında artış olduğu söyleyen bir kasap ‘’Ramazan ayının gelmesiyle ve asgari ücrete gelen zamlardan sonra et ve tavuk ürünleri de zamlardan nasibini aldı. Fakat Ramazan’da vatandaşlarımızın daha rahat alışveriş yapabilmeleri amacıyla gelen zamları yansıtmadan satışa devam ediyoruz’’ dedi.

6 (1)

Kadın Girişim Kooperatifi’nin ekimini yaptığı sarımsak arazisine ziyaret Kadın Girişim Kooperatifi’nin ekimini yaptığı sarımsak arazisine ziyaret

Kasaplarda tavuk fiyatları: 74.90TL bütün tavuk, Derisiz göğüs 69.90TL, Derili göğüs 130TL

Kasaplarda et fiyatları: 1 KG az yağlı kıyma 480TL, 1 Kg yağsız kuşbaşı 490TL

Osmancık’ta tatlıcı olan bir esnaf Ramazan ayında en çok lokma tatlısının satıldığını ve sıcak servis edildiğini ifade etti. Lokmanın kilosu ise 100TL.

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden Gül kadayıfın paketi 54TL’den, yuvarlak kadayıfın paketi ise 48TL’den satılışa sunuldu.

Ramazan ayının bir diğer vazgeçilmezlerinden olan hurma ise çeşitlerine göre fiyat farklılığı gösteriyor.

Cep yakan hurma fiyatları ise şu şekilde: 500 GR  75TL, Bağdat hurması 450 GR  99TL

3 (1)6 (1)1 (1)-1

Editör: Sedanur Çırpar