Çorum’un Osmancık ilçesinde bazı mahalle ve köylerde elektrik sayaçlarının okunmaması tepki çekti.

Çorum’un Osmancık ilçesinde bazı mahalle ve köylerde elektrik sayaçlarının zamanında okunmamasına tepki gösteren vatandaşlar geç okunan elektrik sayaçlarının mağduriyet yaratığını ifade etti.

3 AYDIR ELEKTRİK SAYAÇLARI OKUNMUYOR

Koyunbaba Mahallesinde yaşayan Mustafa Öysal hem işyerinin hem de evinin elektrik sayaçlarının 2 veya 3 ayda bir okunduğunu, bundan dolayı kota aşımından kaynaklı fazla para ödemek zorunda kaldığını iddia ederek; “ 5. ve 7. ay arasında elektrik sayaçlarımız okunmadı. Normalde aylık olarak 300-350 lira arasında ödemiş olduğumuz faturalar 60 gün içinde 1215 lira olarak geldi.  

Osmancık’ta ‘Elektrik Sayaçları Okunmuyor’ Tepkisi (2)

2. el otomobil piyasasında 400 ile 700 bin TL arasındaki araçlarda hareketlilik 2. el otomobil piyasasında 400 ile 700 bin TL arasındaki araçlarda hareketlilik

SAYAÇLAR ZAMANINDA OKUNSUN

En son faturamız 7’inci ayda geldi. 3 aydır elektrik sayaçlarımız hala okunmadı. Elektrik sayaçlarımızın okunmasını bekliyoruz. Fatura miktarımızın kaç lira olmasını istiyorlar acaba? 

Bildiğimiz kadarı ile elektrik tüketimimde kota uygulaması var. Biz bu kotayı aştık. Fazlası ile fatura bedeli ödeyeceğiz.

Aynı mağduriyeti Koyunbaba Mahallesinde de yaşıyoruz. Mahallede evimizin bulunduğu sokakta hiç kimsenin elektrik sayacı 3 aydır okunmuyor.

Osmancık’ta ‘Elektrik Sayaçları Okunmuyor’ Tepkisi (4)

ÖNÜMÜZ KIŞ, HERKES MAĞDUR OLACAK

Ne yapmamız gerekiyorsa biz yaparız. Aylık faturalarımız gelsin biz aylık olarak zaten düzenli ödüyoruz. Bu şekilde faturalar yüksek miktarda gelmeye devam ederse, önümüz kış faturaları ödemekte bayağı bir zorlanacağız. Elektriklerimiz kesilecek, herkes mağdur olacak. Yetkililerden gerekli özveriyi yapmalarını talep ediyoruz” dedi.

‘YETERSİZ PERSONEL’

Seyfullah Fidan ve Yukarı Zeytin Köyünde yaşayan Şükrü Büyükbaş’ta elektrik sayaçlarının geç okunduğunu ifade etti. Yukarı Zeytin Köyünde yaşayan Şükrü Büyükbaş köyde bulunan evlerinin elektrik sayacının 6 aydır okunmadığını ifade ederek bu durumun kendilerini mağdur ettiklerini belirtti.

Osmancık’ta ‘Elektrik Sayaçları Okunmuyor’ Tepkisi (3)

Elektrik sayaçlarının geç okunmasının sebebinin mevcut şirketin iflas edip bir başka şirkete sayaç okuma işinin devredilmesi ve ‘yetersiz personel’ olduğu şeklinde de de bilgi verildiğini belirten vatandaşlar sayaçların zamanında okunmasını ve oluşacak mağduriyetin giderilmesini talep etti.

Osmancık’ta ‘Elektrik Sayaçları Okunmuyor’ Tepkisi (1)

Editör: İlkay Sever