Osmancık’ta taşımalı eğitimden faydalanan öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla servis araçları denetlendi. Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci; “Muayenesiz araçla öğrenci taşıtmayız” dedi.

Osmancık’ta 2024-2025 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde taşımalı eğitimden faydalanan öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla 28 taşımalı servis araçları servis denetim komisyonunca (Polis, Jandarma, Zabıta, Milli Eğitim) denetlendi.

Güney Mahallesi Kapalı Pazar alanında Polis, Jandarma, Zabıta ve Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde taşımalı eğitim kurallarına uygunluğu konusunda şoförlerinin sürücü, taşıma ve mesleki yeterlilik belgeleri kontrol edildi.

 Araç üzerinde de inceleme yapan ekipler, servis araçlarını ‘Taşımalı servis aracı denetim formu’ maddelerine göre denetlendi. Yapılan denetimde tespit edilen eksiklikler okul servis araçlarında belirtilen şartlara uygun hale getirilmesi konusunda sürücüler uyarıldı ve bilgilendirildi.

Zonguldak’ta eğitime olumsuz hava engeli Zonguldak’ta eğitime olumsuz hava engeli

Trafikten sorumlu yetkililer okul servis sürücülerini, taşıma esnasında uyulacak kurallar, yangın tüpü, ilk yardım çantası gibi araç, gereç ve malzemelerin her an kullanılabilir durumda bulundurulması konusunda bilgilendirdi ve uyardı.

20240918 103050

“MUAYENESİZ ARAÇLA ÖĞRENCİ TAŞITMAYIZ”

Yapılan denetime Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci’de katılarak temel eğitimde 55 köy ve köy altından 224 erkek 166 kız öğrenci toplamda 390 öğrencinin taşımalı servisi kullandığını belirterek 28 aracın 6 taşıma merkezine servis yaptığını söyledi.

Makineci özel eğitimde ise 8 personel eşliğinde 76 öğrencinin taşımalı eğitimden faydalandığını söyleyerek; “Muayenesiz araçla öğrenci taşıtmayız” dedi.

20240918 103756

Editör: İlkay Sever