Ordu’nun Ünye ilçesi Semra Türkan Kur’an Kursu’nda eğitim gören minik öğrenciler, İsrail’in bombalı saldırıları sonucunda binlerce masum insanın vefat ettiği Gazze’ye yönelik olarak “Özgür Filistin’in Yanındayız” sloganıyla başlatılan kampanyaya harçlıklarıyla destek verdi.

Osmancıkgücü Spor Kulübü’nden Akpay’a ziyaret Osmancıkgücü Spor Kulübü’nden Akpay’a ziyaret

Ünye İlçe Müftülüğü’ne bağlı Semra Türkan Kur’an Kursu 4-6 yaş sınıfı öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Filistin’e göndermek üzere Kurs Müdürü Eda Yılmaz öncülüğünde, Ünye İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş’a teslim etti. Öğrenciler, Filistin yararına kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarından elde ettikleri 10 bin 330 lira tutarındaki yardımı Filistin’e bağışladı.

Çocukların duyarlılıklarına teşekkür eden Ünye İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, “Öğrencilerimizin merhamet ve yardımseverlik değerlerine sahip olmalarından dolayı kendilerine ve kurs öğreticilerimizi kutluyorum. Miniklerimizin bu kampanyasını destekliyor, öğrencilerimizi yetiştiren anne ve babaları ile öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Semra Türkan Kur’an Kursu Müdürü Eda Yılmaz ise, “İsrail’in Filistinlilere karşı devam ettirdiği zulüm bizler kadar çocuklarımızı da derinden etkiliyor. Kursumuz öğrencileri de böyle anlamlı bir yardım kampanyası düzenlediler ve bizlerde destek olduk. Biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’ye göndermek istediklerini söylediklerinde çok duygulandık" diye konuştu.

Kaynak: