Yaşı adam evin banyosunda ölü bulundu Yaşı adam evin banyosunda ölü bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde söz alarak,” Ulaştırma Bakanlığı bütçesinde de Türkiye'nin gerçekleri yok. AKP’nin rant hikayesi var” dedi.

Milletvekili Tahtasız 2024 yılı Bütçe görüşmelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçe hakkında söz aldı.  Ulaştırma Bakanlığının 395 milyarlık bütçesini konuşuyoruz. Bütçenin tamamında olduğu gibi Ulaştırma Bakanlığı bütçesinde de Türkiye'nin gerçekleri yok diyen Milletvekili Tahtasız,” AKP nin rant hikayesi var. Rant ülkemizde yük taşımacılığının % 90’ı, yolcu taşımacılığının ise %90 üçü kara yollarıyla yapılıyor.

AKP’NİN RANT ANLAYIŞI BİRİLERİNİ ZENGİN EDİYOR

AKP nin rant anlayışından birilerini zengin etmek anlayışından bugün ülkemizde demir yolu ağımız yük taşımacılığının sadece %4,6 yolcu taşımacılığının % 0,6 yapıyor. 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde yük taşımacılığının %6’sı, yolcu taşımacılığının ise %0,6 deniz yoluyla yapılıyor.

Cumhuriyet öncesi yaklaşık 4.000 km devir yolu ağımız vardı. 1.950 yılına kadar yani 26 yılda 5.200 km daha eklendi. Tüm imkansızlıklara rağmen Cumhuriyet döneminde hem fabrikalar açıldı hem de ülkemiz demir ağlarla örüldü. AKP iktidarının ise cumhuriyetin tüm kazanımlarını sattığı gibi 21 yılda ancak 2.000 km demiryolu yapabildi onu da beceremediniz. Hatalarınızdan dolayı Çorlu'da, Ankara'da, Sakarya'da onlarca vatandaşımız hayatını kaybettiği birçok vatandaşımız sakat kaldı” ifadelerine yer verdi.

Değerli milletvekilleri demir yolu yapmak işinize gelmiyor diyerek sitemde bulunan Tahtasız,”

  AKP iktidarında Türkiye'de bütün yollar rantta ihaleye ve yandaşa çıkıyor dev. Cebinden tek kuruş çıkmıyor diye kamuoyunu. Yanıltan yap, işlet, devlet gibi modellerle gerçekleştirilen kamu özel sektör işbirliği projeleri kapsamında Page 2 of 4 2.024 yılında bütçeden Avrasya Tüneli için 4. 9 milyar lira otoyol ve köprüler için 73. 8 milyar lira ödenecek. Yani Deli, Dumrul vergisi gibi vatandaş bu yollardan geçse de geçmese de para ödeyecek. Sayın milletvekilleri yıl 2.023, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Çorum Karadeniz bölgesindeki 18 içerisinde ihracatta birinci, Türkiye'de 13. Sırada işte. İnsanlarımız bunu AKP’nin yapmadığı yatırımlara rağmen yaptığı, çünkü Çorum'un havaalanı yok, demir yolu yok, hızlı treni yok, otobanı yok.

Bırakın bunları ilçe bağlantı yolları bile yok. Rant görmediğiniz için 25 yıl önce temel atılan ve %20 dördü tamamlanan Çorum havalimanını çürümeye terk ettiniz. Tek kuruş ödenek sağlamadınız. Şu anda çürüyor. Çorum'un dörtte biri kadar ihracatı olmayan komşu illere ve siyasetçisi güçlü olan şeylere havaalanı yaptınız, haklısınız tabii. Asıl suçlu bizim AKP’li Çorum Milletvekillerimiz’in beceriksizliği yüzünden Çoruma yatırımlar yapılmadı. Sayın Bakan, Çorumlu sanayicimiz her türlü zorluğa rağmen üretiyor. Ancak 10.000 dolara ürettiği ürünü 10.000 dolara nakliye ödemek zorunda kalıyor. Bizim anadolu'nun kalkınma projesi diye tanımladığımız sizin ise hiç ciddiye almadığınız 2 projeden bahsetmek istiyorum. Ülkemizi demirağlarla örme hedefine en büyük eksik Atatürk’ün dile getirdiği ve hayali olan Samsun Sarp Projesidir. Sahil yolunun yetersiz olduğu alternatif ulaşımın olmadığı Karadeniz Bölgesi'nde bu demiryolu hayati öneme sahiptir. Akrabalık ilişkilerinin ve nüfusun yoğun olduğu sahil bölgesinde bu hat acilen yapılmalıdır. Öte yandan anadolu'da üretilen, üretim yapan iş insanlarımız için ise Mersin, Samsun ve Trabzon limanı birbirine bağlayacak yük treni projesi de büyük öneme sahiptir. Bu proje Mersin, Konya, Niğde, Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Page 3 of 4 Amasya ve Samsun içine alan bu demiryollarıyla Anadolu kalkınacak. Ayrıca istanbul boğazı trafiği de rahatlayacak” Dedi.

Tahtasız,” Çorum OSB de çalışan sayımız. 12 binlerden 20 binlere çıkacak ihracatta Türkiye'nin 10. Üçüncüsü olan Çorum bu yatırımlarla beşi ilk beşe girecek. Keza diğer illerimizde bu yatırımdan nasibini alacak işin özü sanayicilerimiz katallara rant sağlayacak olan Kanal İstanbul'u değil, ürettiklerini dış pazara hızlı ve ucuz olarak taşıyacak projeleri istiyor. Çorum'un olmazsa olmaz önceliği demir yolu ve havaalanı iken bunları bırakıp tıp dilim tüneline başladınız. Yıllardır onu da beceremediniz. 40. Kültüreli projesi 370.000.000 liraya ihale edildi. Oysa 40 dilim yolu için 10 yıl önce bir o kadar daha para harcadınız. Sonuç, Osmancık yolu ve 40 dilin tüneli 7 yıldır bit. Bitirelim lütfen. Acilen parayı kim 50 lirayı geçti? Kazanan yandaş müteahhitleriniz kaybeden lise ülkemiz oldu. Sayın Bakan Çorum'da dahi bu kadar yarım kalmış proje varken sizin 395 milyarlık bütçesi nereye gidiyor? Şayet beşli çetelerden artarsağı ve bu bütçeden Çorum'un nasibine ne kadar ne düşecek merak ediyorum. Çorum sanayicimizin, esnafımızın, çiftçimizin hayatını kolaylaştıracak kalkınmayı arttıracak neler var? Sayın bakan Çorum ve ülkemiz sizden icraat bekliyoruz” diye konuştu.

Milletvekili Tahtasız; Araç muayene ücretleri cep yakıyor!

Editör: Eray Uzun