Teslim edilen evlerden birini ziyaret eden Tahtasız, Çorum Kuruçay’da şikayetler bitmiyor. Yapımına 7 yıl önce başlanan 743 konutluk TOKİ konutlarında 95 daire Ekim 2023 tarihinde düzenlenen törenle ile hak sahiplerine teslim edildi ancak ne suyu var ne doğalgazı dedi.

İşlediği cinayete kaza süsü veren sanık müebbet yedi! İşlediği cinayete kaza süsü veren sanık müebbet yedi!

Konut sahiplerinin çilede çıktığını belirten Milletvekili Tahtasız, Uzun yıllar süren bekleyişin ardından evlerine taşınan hak sahiplerinin sevinçleri kursaklarında kaldı. Eksikleriyle teslim edilen TOKİ konutlarında su ve doğalgazın da olmaması taşınanları çileden çıkardı. Sular yok. Doğalgaz sadece ocağa verilmiş. Merkezi sistem çalışmadığı için

ısınamıyorlar. Hak sahipleri daha fazla beklememek ve ev sahipleriyle daha fazla kötü olmamak adına evlerine taşındılar. Taşıma suyla yemek yapıyorlar, bulaşıklarını yıkıyorlar. Bu kış şartlarında donuyorlar. TOKİ Başkanı, anahtar dağıtan Çorum Belediye Başkanı, AKP il başkanı ve milletvekillerine sesleniyorum. Burada TOKİ’de anahtar vererek şov yaptınız. Ama vatandaşın suyunu bağlamadınız. Kış günü vatandaşın doğalgazını bağlayıp ısınmasını sağlamalısınız. İnsanlar bir taraftan korkuyor bir taraftan donuyor. Anahtarını alıp taşınabilenler kısmen şanslı. Birçoğu daha anahtarını alıp taşınamamış bile. Anahtar teslimi yapanlar gelin ve verdiğiniz anahtarın arkasında durun. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderin”ifadelerine yer verdi.

Mehmet Tahtasız-1

Editör: Nihat Karalar