Çorum’un Osmancık ilçesinde son bir buçuk senedir sakinleri tarafından yönetilen 4. Etap TOKİ’de aidatlara zam yapılmıyor.

Çorum’un Osmancık ilçesinde sakinlerinin aidat isyanları ile gündemde uzunca bir süredir yer alan 4. Etap TOKİ’de son bir buçuk yıldır aidatlara zam yapılmadı. Site sakinleri durumdan memnun kalırken, site sakinlerinden oluşan yönetimde kara geçmeyi hedefliyor.

Bayram Dündar

TOKİ’nin yaklaşık 5 yıl önce teslim ettiği, 357 konutlu Koyun Baba 4. Etap sakinleri Emlak Konut tarafından atanan yönetime tepki vermiş artan aidatlara da isyan etmişti. Birçok kez durumu protesto eden konut sakinlerinin isyanı karşılık bulmuş ve yönetim konut alıcılarına teslim edilmişti.  

Bir buçuk yıldır konut alıcılarından Bayram Dündar başkanlığında yönetilen 4. Etap TOKİ’de aidatlara zam yapılmadı. Devraldıkları aidatla yollarına devam ettiklerini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Dündar, toplanan aidatlarla şimdiye kadar 20 güvenlik kamerası, 4 girişe otomatik araç ve yaya kapısı ile 1600 metre kare güvenlik çiti çektiklerini belirtti.

Bu da baldan döner Bu da baldan döner

Toki̇’de Aidata Zam Yok (2)

“AİDATLARA ZAM YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ”

Aidat zammı yapma planlarının olmadığını belirten Bayram Dündar; “Devraldığımız gündem bugüne aidatlar aynı, hiç zam yapmadık. Yeni yönetim olarak aidatlara zam yapmadan siteye güvenlik kamaraları, otomatik kapı ve çevreyi çektirdiğimiz çitlerle güvenlik altına aldık. Bu senede aidatlara zam yapma planımız yok. Diğer sitelerin aidatı bizimkini geçinceye kadar kesinlikle aidatlara zam yapmayı düşünmüyoruz.

Toki̇’de Aidata Zam Yok (4)

SİTEMİZ ÇOK BÜYÜK ORANDA KARA GEÇTİ

Devraldığımızda tazminat hesabında hiç para yoktu. Aidatların belli bir kısmını biriktirdik. Sitemiz çok büyük oranda kara geçti. Herkes gelip hesap bilgilerini görebiliyor. Gideri-geliri sorabiliyor. Site yönetiminin site sakinlerinden olması çok büyük avantaj.

Yönetimi devraldığımızda yapamazsın-edemezsin diyenlere daha güzel hizmet verildiğini anlatmaya çalışıyoruz. Aynı aidatla daha az giderle yönetebiliyoruz. “dedi.

Toki̇’de Aidata Zam Yok (1)

Editör: İlkay Sever