23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kaymakam Ayhan Akpay’ın koltuğuna oturan 4. Sınıf öğrencisi Zeynep Başer, hakkında YIK-YAP kararı bulunan Gemici İlkokulu binasının bitirilmesini, yaya çizgilerinin boyanmasını istedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ziyaretleri çerçevesinde Kaymakam Akpay, makamını Gemici İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Zeynep Başer’e devretti.

Temsili olarak Kaymakamlık makamına oturan Zeynep Başer, hakkında YIK-YAP kararı bulunan Gemici İlkokulu’nun bir an önce başlayıp bitirilmesini, ilçedeki yaya çizgilerinin boyanarak belirginleştirilmesini, engelli rampalarına araçların park etmemesini, sürücülerin trafik kurallarına uymasını istedi.

Sokak köpeklerine karşıda önlem alınmasını isteyen Başer, konuyla ilgili İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Dilbaz ile telefonda görüşerek bilgi aldı.

Zeynepbaşer

Güngör, Hafızlık İcazetnamesini teslim aldı Güngör, Hafızlık İcazetnamesini teslim aldı

GEMİCİ İLKOKULU BİNASI 2 DÖNEMDİR EĞİTİME KAPALI

Temsili olarak kaymakamlık makamına oturan Zeynep Başer, YIK-YAP kapsamında 24 Şubat 2023 Cuma günü ders bitiminde eğitim öğretime kapatılan ve inşa edilmesi beklenen Gemici İlkokulu’nun son durumunu sordu.

Kaymakam Akpay, bilir kişilerin konuyla ilgili 2 farklı görüşü olduğunu alınacak karar sonrası çalışmaların başlayabileceğini ifade etti. Görüşlerden birinin sağlam olan okul binasının zemin sıvılaşması nedeni ile yıkılıp yeniden yapılması olduğunu belirten Akpay, diğerinin ise binanın yıkılmadan zemin sıvılaşmana neden olan durumun giderilmesi yönünde olduğu söyledi.

24 Şubat 2023 tarihinden itibaren YIK-YAP kapsamında yeniden inşa edilmeyi bekleyen Gemici İlkokulu öğrencileri Nenehatun Ortaokulu’nda ikili eğitim görüyor.

Osmancık'ta 23 Nisan Coşkusu Yaşandı (3)

Editör: İlkay Sever