İsrail Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saddam Hüseyin'in yan yana fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşıp tehdit etmesine tepkiler dinmiyor. AK Parti Çorum Milletvekilleri ve İl Başkanı da açıklama yaparak İsrailli bakana “Haddini bil” diyerek tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu yaptığı açıklamada  İsrail'in Filistin’de uyguladığı katliama tepki göstererek  "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok" dedi. Buna İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz X sosyal medya hesabından skandal bir yanıt verdi. Katz, Erdoğan ile Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in fotoğraflarını yan yana kullanarak,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e saldırı düzenleme tehdidinde bulunduğunu ve Saddam'ın yolundan gittiğini yazıp iftira ve hakaret içeren bir paylaşım yaptı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a  yapılan tehdit büyük tepkiyle karşılandı.

CHP’li Tahtasız: Kırkdilim Tünelleri 2026’ya kaldı CHP’li Tahtasız: Kırkdilim Tünelleri 2026’ya kaldı

“HADDİNİ BİL BAKAN”

Çorum AK Parti Milletvekilleri Oğuzhan Kaya, Yusuf Ahlatçı ve İl Başkanı Murat Günay ortak bir açıklama yaparak İsrailli Bakan Katz’ın haddini aştığını söyledi. Yapılan ortak açıklamada Netanyahu’yu Hitler gibi olduğuna dikkat çekilirken, “Filistin’de yaptıkları katliamın hesabını vermeyecekler diye düşünüyorlar. Ama sonları Hitler gibi olacak. Suçlarını sağa sola saldırarak kapatmaya çalışıyorlar. Türkiye, her zaman Filistin’in yanında olmuştur ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Kendini bilmez hadsiz bir bakan bozuntusu ağzından çıkanı kulağı duymadan boyundan büyük sözler sarf ediyor. Önce Türkiye’nin tarihini öğren. Ağabeyine güvenip konuşanlar, başka ülkelerin gazına gelip bize saldıranlar Çanakkale’de yatıyor. Herkes haddini bilecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır.’ Bizim düsturumuz budur. Filistin yalnız değildir. Ve yapılan zalimliklerin hesabı mutlaka sorulacaktır” denildi.

Editör: İlkay Sever