Gelecek Partisi Osmancık İlçe Başkanı, Muzaffer Kara, yönetim kurulu adına, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kara mesajında şunları kaydetti; “15 Temmuz Anma gününün adı ilk önce Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü olarak kabul edilmiş daha sonra Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak değiştirilmiştir.

Demokrasi ve Millî Birlik Günü, Türkiye'de her yıl 15 Temmuz'da kutlanan bir resmî tatildir. 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında ölen 240'ı aşkın sivil, polis ve askeri anmak için genel tatil günü ilan edildi. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden tüm vatansever yurttaşlarımızın mekânı cennet, gazilerimize de sağlıklı günler dileriz.

15 Temmuz artık 'Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü' olarak, Millî Güvenlik Kurulu toplantımızda hükûmete tavsiye edilmiştir ve her 15 Temmuz artık şehitlerimizi, gazilerimizi anma günü olarak tatil edilecektir.

OMÜ’nün bilgi birikimi ve araştırma kapasitesi sanayi sektörüne aktarılacak OMÜ’nün bilgi birikimi ve araştırma kapasitesi sanayi sektörüne aktarılacak

11 Ekim 2016'da yasa teklifi hazırlanarak milletvekillerinin imzasına sunularak.29 Ekim 2016 tarihli Resmî Gazete ‘de yayımlanan 6752 sayılı yasa ile 15 Temmuz günü "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" adı altında resmî tatil ilan edildi

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu olarak, demokratik siyasal düzeni hedef alan ve temel hak ve özgürlüklere yönelik güvenceleri ihlal eden 15 Temmuz hain darbe girişimini Gelecek Partisi olarak kınıyor; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyoruz. ”dedi.

Editör: Tuğba Yoldaş