Çorum, Osmancık Gemici Mahallesinden, merhum Ahmet Dinçer ve Enise Dinçer’in oğlu, merhum Diş Doktoru Turhan Dinçer'in ağabeyi, Emekli Avukat Cevdet Saraçer’in kayınbiraderi, Aycan Saraçer’in kardeşi, Meral Dinçer'in eşi Emekli Avukat Osman Nuri Dinçer vefat etti. Merhumun cenazesi yarın Cuma namazına müteakip Beyler Çelebi Camiinden  Asri Mezarlığa defnedilecek. Merhuma Allah'tan Rahmet, ailesine ve tüm yakınlarına da başsağlığı dileriz.

Hasan Yalnızoğlu son yolculuğuna uğurlandı Hasan Yalnızoğlu son yolculuğuna uğurlandı

I M G 0238

KARPUZDAN, ÇİN TIBBINDA KULLANILAN BİTKİLERE KADAR HER ŞEYİ YETİŞTİRİYORDU

Merhum Osman Nuri Dinçer, 15 dönüm üzerine kurduğu meyve ve sebze bahçesinde 60 çeşit üzüm, 40 çeşit elma ve iklimsel olarak yetişmesine imkan verilmeyen birçok meyve ve sebzeyi yetiştiriyordu.

Tarıma, üretime karşı büyük sevgi besleyen ve toprakla bütün olmaktan her zaman zevk duyduğunun altını çizen merhum Osman Nuri Dinçer, 15 dönüm üzerinde kurduğu bahçe ile Osmancık’ta tüm Türkiye’ye örnek olacak bir davranışta bulunmuştu. Osman Nuri Dinçer  tarım sektörünün her gelişimini, her üretim aşamasını yansıtmış, her çeşit meyve ve sebzeyi yetiştirerek herkesin ufkunu açmıştı.   

60 çeşit üzüm, 40 çeşit elmanın yanı sıra tropikal meyvelerinde yetiştiriciliğini yapan merhum Dinçer, Japon elması, şeftali, kayısı, nar, incir, karadut, böğürtlen, ahududu, erik ve birçok meyve çeşidini yetiştirirken, son yıllarda Osmancık Tarım Lisesi öğrencilerine de uygulamalı olarak bilgiler vermişti.

I M G 0181

Editör: İlkay Sever