Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum'da iki aydır Endokrin Uzmanının olmadığını belirterek konuyu Sağlık Bakanının dikkatine sundu.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız tarafına iletilen bir talebi sosyal medya hesabından paylaşarak şunları kaydettti; "Devlet Hastanemiz 7 yıldır kapalı olduğu için tek başına hizmet veren Hitit Üniversitesi Erol Olçok Araştırma Hastanemizde iki aydır endokrin uzmanı yok!

Tarafıma iletilen ve Çorum'da yaşayan bir anne ve kızın dramını anlatan notu Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın dikkatine sunuyorum. 

“Hareketli Hayata” farkındalık için yürüdüler “Hareketli Hayata” farkındalık için yürüdüler

"Annemin ve benim dünyada nadir görülen bir hastalığı var. İlaçlarımızı alabilmemiz için 6 ayda bir rapor çıkarmamız gerekiyor. 

Koskoca Çorum Eğitim Araştırma Hastanesi'nde endokrin doktoru olmadığı için rapor çıkarıp, ilacımızı alamıyoruz.Bakınız annemin yarın ilaç alması gerekiyor ama rapor olmadığı için ilacını alamayacak.

Bize 'komşu illere gidin' deniliyor. Annem böbrek yetmezliği ve kalp yetmezliği olan bir hasta. Ben bu kadını nasıl götürüp farklı bir şehirde dolaştırayım?Haftanın 4 günü diyalize giriyor." 

Mehmet-Tahtasiz-1

Kaynak: Haber Merkezi