Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, Çorum'da 2022 yılı içerisinde doğmuş olan bebeklere en çok verilen ilk 30 isim belli oldu. 

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, Çorum'da 2022 yılı içerisinde doğmuş olan bebeklere en çok verilen ilk 30 isim belli oldu. En çok tercih edilen isimlere bakıldığında erkek bebeklerden 51'ne Alparslan, 39'una Göktuğ ismi konuldu. 

Erkeklerde Alparslan Kızlarda Asel İlk Sırada

Bu isimleri sırasıyla; Yiğit, Ömer Asaf, Aras, Metehan, Eymen, Yusuf, Alperen, Miraç, Aybars, Poyraz, Çınar, Ali, Mert, Mustafa, Atlas, Hamza, Yağız, Ali Asaf, Deniz, Kuzey, Umut, Ahmet, Batuhan, Egemen, Kaan, Kerem, Efe, Talha takip etti. 

Çorum'un tescilli lezzeti ''Alaca Yarma Aşı'' Çorum'un tescilli lezzeti ''Alaca Yarma Aşı''

Kız bebeklerde en çok verilen isimler arasında ilk sırayı ise Asel aldı. Çorum'da 2022 yılı içerisinde doğmuş 49 kız bebeğe Asel, 48'ini ise Zümra ismi konuldu.

Bu isimleri sırasıyla; "Zeynep, Defne, Asya, Eslem, Eylül, Buğlem, Masal, Alya, Gökçe, Ecrin, Miray, İkra, Azra, Elif, Hiranur, Ebrar, Ela, Güneş, İpek, Kumsal, Lina, Mira, Esila, Yüsra, Aysima, Elif Zümra, Elisa, Meryem takip etti.

Editör: Yılmaz Yolcu