Cumhuriyet Halk Partisi Osmancık Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Kesenek, seçim çalışmalarını mahalle mahalle sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Gemici, Güney ve Esentepe Mahallesinde yaşayan vatandaşlarla da bir araya gelen Kesenek dert ve talep dinledi.

Mahalle ziyaretlerinde tespit ettiği olumsuzlukları canlı yayın yaparak anlatan Kesenek, ilçede atıl durumda bırakılmış bir çok yatırımın olduğunu ifade etti. Bu yatırımlardan Gemici Mahallesine yapılan ve adını Şehit Asb. Mustafa Ayna’dan alan Tabiat Parkı’nın bakımsız atıl bir durumda olduğunu söyledi.

“ŞEHİDİMİZİN ADININ VERİLDİĞİ PARK BAKIMSIZ VE KAPALI”

Kesenek; “Şehit Asb. Mustafa Ayna Tabiat Parkı şu an kapalı, kapısı kilitlenmiş. Bakımsız, otlanmış, Buralara çok büyük paralar harcandı. Ancak hoyratça bu yatırımlar israf edildi. Bakımsız kalmış projelerden bir tanesi burası.

20 senedir verdiğimiz oyların sonucunda ilçede hiçbir şeyin doğru gitmediğini canlı olarak sizlere anlatıyorum.  Çok büyük yanlış planlamanın eseri bunlar. Bu tesisimiz kapalı, içler acısı halde bırakılmış, temizlik dahi yapılmıyor. Irmak kıyısındaki tesislerimizin kapanması ve bu tesisimizin içler açısı bir durumda bırakılması çok acı.

Yapılan şeyler güzel ancak planlamanın doğru yapılması gerekiyor.  Bugün Mustafa Kemal Atatürk Parkı’na yapılan bir tesis hem buraya hem de ırmak kenarının işletmecilerine çok büyük zarar verdi. Planlamaların daha dikkatli ve doğru yapılması gerekirdi. Bakımını dahi yapamıyoruz. Kaz eti yiyenler vatandaşa 15 gündür nohut yediriyor. Sonucu bu” dedi.

“GÜNEY MAHALLESİ HARABE İÇERİSİNDE”

Güney Mahallesinin 20 yıldır ne hale geldiğini, kentsel dönüşüm yapılmadığını ve bakımsız olduğunu anlatan Kesenek; “20 Yıldır Güney Mahallesi’ne bakmayanlar Kentsel Dönüşüm yapmayanlar bugün çıkmışlar bu dönüşümün yapılacağını söylüyorlar.

20 yıldır nerelerdeydiniz?  bugün mü kentsel dönüşüm aklınıza geldi. Bunu biz yapacağız ve biz başaracağız inşallah.

Güney mahallesi harabe içerisinde. Mahalle hızlı bir şekilde Kentsel Dönüşüm bekliyor. Mahallemizde kimse kalmadı, geri getireceğiz inşallah. Önceden söz verenler Kentsel Dönüşümü yapmadıklarına göre bu dönüşümü inşallah biz yapacağız. Bu mahalle benim baba ocağımın bulunduğu mahalle.  En eski mahallemiz, çarşının merkezinde hem harabe hem de bakımsız.

“BAŞKAN İFTAR VERDİĞİN MAHALLELERİ GEZDİN Mİ? GÖRDÜN MÜ?”

Güney, Hıdırlık ve Yeşilçatma mahallesi Osmancık’ın çok eski mahalleleri, maalesef belediye başkanları bu mahallelere, öz evlatlarına yıllarca bakım yapamadılar. Her dönem söz verildiği halde buralara bakım yapılmadı. Mahallenin derdi çok kanalizasyon dahi çekmiyor. Kaldırım yok.

Mevcut belediye başkanı iftar verdiğin mahalleleri gezdin mi gördün mü? Bugüne kadar ki belediye başkanları mahalleleri hoyratça kullanılmasına sebep oldu. Yıllar önce verilen vaatler tekrar tekrar Osmancık için veriliyor.

Şehir merkezinde bu kadar alan varken tarım arazilerine evler yapıldı. Çarşı merkezinin tam göbeği terk edilmiş halde.

Güney Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesini birbirine bağlayan kanalın içine akan atık sularda borular içine alınmalı ve kötü koku giderilmeli. Şehir planlaması ile bu sorunları çözeceğiz” dedi.

“Oy yoksa hizmet de yok söylemi eyleme dönüştü” “Oy yoksa hizmet de yok söylemi eyleme dönüştü”

“MAHALLE SAKİNLERİNİN UMUTLARI BİTMİŞ”

Seçim çalışmalarını Esentepe Mahallesi’nde sürdüren Kesenek, mahallenin bir bölümünün imar ile ilgili ciddi sıkıntıları olduğunu ifade ederek; “Osmancık’ta çoğu kişi belki de Esentepe Mahallesi’ni görmemiştir. Havası temiz bir mahallemiz.

Şehrin ufku olan bir yer, seçimden seçime hatırlanan bölgelerden bir tanesi. Doğalgaz yok, yollar çamur, yeni bir imar çalışması yapılmış ve bundan dolayı da mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız var. Evlerin içerisinden yollar geçmiş, yeniden bir çalışma yapılması gerekiyor. 

“KOLİLERLE İNSANLARIN DUYGULARI İLE OYNAMAYIN”

Mahallemizdeki insanların umutları bitmiş yıllardır beklentileri var, onlar yapılmamış.  Seçimden seçime dağıtılan koli yardımlarına da mahalle sakinlerinin bu dönem pek de dikkate alacağını sanmıyorum. Kolileri getirenlerden de getirmeyenlerden artık bıkmış umutları tükenmiş durumda. Kolilerle insanların duyguları ile oynamayın. Buradaki insanların 20 senedir beklediği asfalt, doğalgaz, tapu. Her seçim yardım kolilerine para harcayacağınıza keşke bu insanların gönlünü alıp buralarda ciddi projeler çıkarsaydınız.

Belediye başkanı olduğumuz zaman çözeceğimiz sorunlardan bir tanesi de bu mahallemizin problemleri olacak. ”dedi.

Esentepe Kümeevler mevkiinde yaşayan vatandaşlar ise tapu ve doğalgaz sorunlarının bir an önce çözülmesini yazın tozdan kışın çamurdan kurtulmak istediklerini belirtti.

Editör: İlkay Sever