Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, DEM Parti tarafından sunulan 31 Mart 2024 Seçimleri ‘ne dönük, bazı seçim bölgelerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarına yönelik AK Parti Grubu adına TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı. Milletvekili Kaya konuşmasında; “Milletin askerinin polisinin oy kullanmasına karşı olanlar burada çıkıp onları oy hırsızlığıyla, onları geçersiz oyla suçlamaktadırlar. ” dedi.

Halktan aldıkları mesajla halka hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü.; “DEM Parti’si bu önergede bazı seçim bölgelerinde usulsüz seçmen kaydırma, birden fazla sandıkta oy kullandırma, oy pusulalarının yakılması, kolluk gücüyle oy kullandırma, geçersiz oy sayılarının yüksekliği, oy torbalarının YSK'ye ulaştırılmasının engellenmesi gibi iddialarda bulunmuş ve bu iddialara ilişkin önerge vermiştir.

Şimdi, birden fazla sandıkta oy kullandırmayla ilgili... Her siyasi partinin her sandıkta temsilcisi vardır, DEM Parti’sinin de vardır. Buna ilişkin sandık kurullarında, varsa tutanakları tutulmuştur, itirazları yapılmıştır,

YSK'de bunlar değerlendirilmiştir; buna ilişkin somut bir belge ya da ortaya konulan bir delil yoktur.

okayameclis

“OY PUSULALARI YAKILMIŞTIR”

Yine, oy pusulalarının yakılması... Evet, oy pusulaları yakılmıştır. Şanlıurfa Halfeti'de -bizde kayıtları var- oy pusulaları yakılmıştır. Biz itiraz ettiğimiz hâlde YSK bizim itirazımızı da reddetmiştir. Açık açık AK Parti’ye basılmış, mühürlü oy pusulaları yakılmış, gasbedilmiş; ortadadır bu.

Yine, "kolluk gücüyle oy kullandırılması" denen olay Türkiye'nin hiçbir tarafında ne basına ne sandık kurulu başkanlarının tutanaklarına ne de bu iddia edilen siyasi parti temsilcilerine, müşahitlerin tutanaklarına böyle bir iddia da yansımamıştır.

Geçersiz oy pusulalarının yüksekliği: Evet, AK Parti’nin kaybettiği yerlerde de geçersiz oy pusularının yüksekliği vardır, başka yerlerde de vardır.

Bu, seçmenin oy kullanırken kendi yaptığı hatalardan kaynaklanabilir ya da başka sebeplerden olabilir.

Yine, seçmen kaydırmayla ilgili YSK, Ekim ayına kadar seçmenlerin nerede oy kullanacağını Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlemiş…

Ondan sonrasında da 7-14 Ocak tarihleri arasında sistemi tüm siyasi partileri açmış; tüm siyasi partiler kimin nerede oy kullanacağını görerek itirazlarını yapmışlardır ve itirazlar bağımsız yargı hâkimleri tarafından değerlendirilmiş…

Bunu, bir siyasi parti ya da siyasi parti grupları değil, bağımsız hâkimler değerlendirmiştir.

Bizim AK Parti olarak yaptığımız itirazların birçoğu da reddolmuştur. Yani sanki seçimleri AK Parti yönetmiş ve AK Parti bundan sorumluymuş gibi bir algı oluşturmanız doğru değildir.

“BİZ, MİLLETİN İRADESİNE SAYGI GÖSTERİYORUZ; KAZANSAK DA KAYBETSEK DE”

Ünlü gurme açıkladı: Türkiye'nin en iyi mutfağı Çorum'dur Ünlü gurme açıkladı: Türkiye'nin en iyi mutfağı Çorum'dur

Yine, biz, 2002 yılından bu yana seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesi için ağır bedeller ödemiş bir partiyiz.

Biz, milletin iradesine saygı gösteriyoruz; kazansak da kaybetsek de. Millet doğru iradesini ortaya her zaman koymuştur.

Biz, halktan aldığımız mesajla halka hizmet etmeye devam edeceğiz. Siz, seçimi kazanabilirsiniz, kaybedebilirsiniz; biz, milletimizin her zaman yanında olduk, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz.

Milletin askerinin polisinin oy kullanmasına karşı olanlar burada çıkıp onları oy hırsızlığıyla, onları geçersiz oyla suçlamaktadırlar.

Bunları da kabul etmiyoruz çünkü bu devlet için şehit olan, bu devlet için gazi olan askerler, polisler de bu devlet için görev yaptıkları yerlerde oy kullanmışlar ve kullanacaklardır.

Siz bundan ne kadar rahatsız olursanız olun, biz onların oy kullanması yönündeki kanuni düzenlemelere dayanarak oylarını kullanmışlardır diyorum. ”dedi.

Editör: İlkay Sever