Vatan Partisi Osmancık Belediye Başkanı Adayı Aydın Kınacı, 31 Mart’taki yerel seçimler öncesinde projelerini kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

Vatan Partisi Osmancık Belediye Başkanı Adayı Emekli Astsubay Aydın Kınacı 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin projeleri şöyle anlattı; "

Tokat’ın yeni belediye başkanı Çorum’da dünyaya gelmiş Tokat’ın yeni belediye başkanı Çorum’da dünyaya gelmiş

Üniversitelerle iş birliği yaparak üretim ve hizmette ileri teknolojilerin uygulanmasını sağlayacağız İlçemizin yok edilen bereketini tekrar canlandıracağız.

Kaynaklar rantlara değil, işsize iş sağlayan üretim ve hizmet projelerine ayrılacaktır.

1-Yeni iş alanları yaratan girişimcileri desteklenecektir. Üretim planına uygun şekilde çiftçimize Belediye bünyesinde; Tohum, Fidan ve Gübre Üretim Tesisleri, Soğuk Hava Ambarları kuracağız. Sulama, elektrik ve diğer maliyet sorunları ile karşılaşan çiftçilerimizi destekleyeceğiz.

2-Evi, toprağı ve traktörü ipotekli, hacizli tek bir üretici bırakmayacağız. Belediyelerimiz, ürünlerin toplanması ve pazarlanmasında üreticilerimizin hizmetinde olacak.

 3- Vatan Partisi yönetimindeki belediyeler, tarımsal üretime yatırımı ve kooperatifçiliği özendirecek, soğuk hava deposu, meyve suyu, salça fabrikası gibi tesisler kuracağım. Bir tek ağacın dahi olsa kuracağımız bu sistemde ürünün değerlendirilecektir.

4-Küçükbaş ve büyükbaş hayvan besiciliği ve süt üreticiliği için mera alanları büyütülecektir. Hayvancılık yapan üreticilerimize hizmet veren ucuz mezbahalar kurulacak ve kartelleşmiş kesimhanelerin haksız düzenine son verilecektir. Eti ve sütü işleyen tesislerle katma değer yaratılmasına destek sağlayacağız. Vatandaşın bir sitil sütü ve yoğurdu dahi değerlendirilecektir. 

5- Besicilerimizin kurban döneminde evlerinden uzakta, kurbanlık hayvanlarıyla yaşadığı sefalete son verilecektir. Kurban pazarlarında üreticilerden yer kirası alınmayacak ve konaklama, yemek, banyo, tuvalet, ibadethane gibi ihtiyaçlar karşılanacaktır.

6-İlçemizde, üretimi son çare değil, ilk tercih haline getireceğiz. Doğdukları yerde doyamayan, kentlerde işsizliğe veya asgari ücrete mahkûm edilen, niteliksiz iş gücüne dönüştürülen vatandaşlarımızın yüzlerini üretimle güldürmek ellerimizdedir.

 7-Belediye bünyesinde Ziraat Mühendisi ve Veteriner istihdam edilerek, üretim bölgelerine düzenli tarımsal danışma ve veterinerlik hizmeti verilecektir. Verimli tarım topraklarında sanayi kurulmasına ve kentleşmeye izin verilmeyecektir. Kentlerin çevresinde kentin ihtiyacını karşılayacak sebze ve meyve üretimi için gerekli tarım arazileri oluşturulacak ve korunacaktır.

8-İlçemizin en uygun konumuna, her türlü alt yapısı oluşturulmuş kapalı tahıl hububat ürünleri pazarı kuracağım. Çiftçimiz ürettiği arpa, buğday, fiğ, yulaf, mısır, çavdar, çeltik, pirinç gibi ürünlerini bedava tahsis edilen ambarlarda satışını yapabilecektir. Kuracağım bu pazarda baklagiller familyasından ürünlerde yerini alacaktır. Ülkemin her ilinden albenisi olan büyük bir Pazar olacaktır."

Editör: İlkay Sever