14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından tarımın, ormanın, toprağın ve suyun önemi konusunda duyarlılığı artırmak amacıyla 13 yıldır düzenlenen “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması” bu yıl ilk kez uluslararası boyut kazanacak.

Yarışma ile ilgili detaylar ise şu şekilde paylaşıldı;

“14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması (UTOİFY)” dünyaya açılıyor. 22 Nisan 2024 - 31 Ağustos 2024 tarihleri arasında yarışmaya başvurulabilecek. Yarışmacılar; bitkisel ve hayvansal üretime, ormana/ormancılığa; toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazasına, her türlü tarım hareketliliğine; üretici, çiftçi, çoban, köylü ve köy yaşamına dair fotoğraflarla yarışmaya katılabilecekler.

“Genel, Çiftçi, Öğrenci, Tema, Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları, DenizBank Çalışanları” olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirilecek yarışmanın 2024 yılı “Tema Kategorisi” konusu “Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı” olarak belirlendi.

Çorum Kocaeli maçının hakemi belli oldu! Çorum Kocaeli maçının hakemi belli oldu!

14 dalda ödül verilecek yarışmanın sonuçları 23 Eylül - 23 Ekim 2024 tarihleri arasında açıklanacak. Daha sonra düzenlenecek törenle kategorilerinde dereceye giren eserlere ödülleri verilecek. Yarışma sonunda “Seçici Kurul” tarafından ödüle ve sergilemeye layık görülen fotoğraflar, ülkemiz genelinde farklı ve seçkin mekânlarda sanatseverlerle buluşturulacak''

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye;

https://www.tarimorman.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Editör: Sedanur Çırpar